ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εγκλωβισμένοι Έλληνες ναυτικοί στις ακτές του Τζιμπουτί: «Έχουμε μπλέξει σ’ έναν εφιάλτη»

Εγκλωβισμένοι Έλληνες ναυτικοί στις ακτές του Τζιμπουτί: «Έχουμε μπλέξει σ’ έναν εφιάλτη»

Πέντε Έλληνες ναυτικοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε δύο ελληνόκτητα πλοία, τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις αρχές του Τζιμπουτί λόγω οικονομικών αξιώσεων.

Εγκλωβισμένοι σε δύο ελληνόκτητα πλοία βρίσκονται πέντε Έλληνες ναυτικοί, λίγα μίλια από τις ακτές του Τζιμπουτί, στην ανατολική Αφρική.

Η περιπέτεια τους ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν οι αρχές του αφρικανικού κράτους προχώρησαν στην κατάσχεση των δύο πλοίων, λόγω οικονομικών αξιώσεων έναντι της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

«Έχουμε μπλέξει σ’ έναν εφιάλτη. Είμαστε εγκλωβισμένοι χωρίς λόγο» δηλώνει ένας εκ των πέντε ναυτικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Οι Έλληνες ναυτικοί παραμένουν – για τουλάχιστον τρεις μήνες – στο κατάστρωμα του πλοίου, καθώς δεν τους επιτρέπεται να αποχωρήσουν από τα δύο πλοία.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, τα τρόφιμα που στέλνονται από την ασφαλιστική εταιρεία, φθάνουν κατά το ήμισυ και σε πολύ κακή κατάσταση.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους συγκαταλέγεται και ένας καρδιοπαθής, με τους συγγενείς να απευθύνουν έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της περιπέτειάς τους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την «απελευθέρωση» των ναυτικών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση από τις αρχές του Τζιμπουτί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία αρνήθηκε να εκφράσει τη γνώμη της για το όλο περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.