ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κουκάκι – Τραυματισμοί και συλλήψεις στις ανακαταλήψεις κτιρίων – Το χρονικό(βίντεο)

Κουκάκι – Τραυματισμοί και συλλήψεις στις ανακαταλήψεις κτιρίων – Το χρονικό(βίντεο)

Σε “πεδίο μάχης” είχε μετατραπεί το Κουκάκι και οι γύρω περιοχή όταν η Αστυνομία εκτέλεσε επιχείρηση για την “ανακατάληψη” κτιρίων στα οποία είχαν οχυρωθεί αναρχικοί.Σε δύο κτίρια που είχαν αναρχικοί το μεσημέρι του Σαββάτου τόσο στην οδό Ματρόζου, όσο και στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι προσέτρεξαν δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά από επεισοδιακή “πολιορκία” επανήλθαν στον έλεγχό τους.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν το μεσημέρι τα κτίρια στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 με ανάρτηση πανό, υποστήριξη αλληλέγγυων που έσπευσαν στην περιοχή, ανακοίνωση στην γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην οποία μιλούν για «μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή».

Η είδηση γίνεται γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ, όπου σημαίνει συναγερμός. Ισχυρές δυνάμεις καταφθάνουν στην περιοχή δίνοντας από την αρχή το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να «σηκώσουν τσαμπουκάδες». Λίγη ώρα αργότερα αποφασίζουν την άμεση εκκένωση των κτιρίων και των δύο, πρώτα στη Ματρόζου και στη σύνεχεια στην Παναιτωλίου.

Όση ώρα, δε, περιμένουν τους εισαγγελείς για να είναι νόμιμες οι επιχειρήσεις εκκένωσης συγκρούονται με τους αλληλέγγυους. Απόδειξη της έντασης που δημιουργήθηκε και οι τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Βράδυ Σαββάτου και το Κουκάκι, δημοφιλής περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας, όχι του Ιράκ, είναι απροσπέλαστο. Αστυνομικοί, χημικά, μπογιές, πέτρες, ξύλα, κομμάτια τσιμέντου, έπιπλα, καδρόνια στους δρόμους μπροστά και γύρω από τις καταλήψεις, άνθρωποι που τους παίρνουν με χειροπέδες, άλλοι τραυματισμένοι που αιμορραγούν, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι που μεταδίδουν σε ζωντανή μετάδοση τα γεγονότα.

Τελικά, λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την προσπάθεια εισβολής στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Περίπου μια ώρα μετά, απομάκρυναν τα άτομα που είχαν μπει στο κτίριο.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια,

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 21.30 το βράδυ, ενώ συνελλήφθησαν οκτώ άτομα (5 γυναίκες και 3 άνδρες).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.