ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Πολωνία υπογράφει για τα F-35 – «crash test» με τους ρωσικούς S-400

Η Πολωνία υπογράφει για τα F-35 – «crash test» με τους ρωσικούς S-400

Το πολωνικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα υπογράψει τελικά την συμφωνία για την προμήθεια 32 μαχητικών F-35 με τις ΗΠΑ.

“Ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις και παραμένουν μόνο μικρές λεπτομέρειες. Είμαι πεπεισμένος ότι εντός του Ιανουαρίου θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την προμήθεια 32 μαχητικών F-35”, ανέφερε ο Πολωνός υπουργός.

Το κόστος μπορεί να αγγίξει τα 6,5δισ.δολάρια μαζί με τις απαραίτητες υποδομές και εκπαίδευση ενώ η προμήθεια θα είναι εμπορική μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας. Για το δε βιομηχανικό πακέτο ανταλλαγμάτων δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι και δεν θα έχει κάποια σημαντικά οφέλη στο ίδιο το πρόγραμμα.

Η Πολωνία είχε αιτηθεί την αγορά των μαχητικών το 2019. και ελπίζει ότι τα 4 πρώτα θα πετούν το 2024.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι μπορεί να πηγαίνουμε σε μια “κόντρα” μεταξύ του αμερικανικού μαχητικού και των ρωσικών α/α συστημάτων S-400 τα οποία βρίσκονται στο Καλίνιγκραντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Lockheed Martin το κάθε πολωνικό F-35 θα κοστίσει λιγότερο από 80 εκ. δολάρια. Το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το 2024 και τα υπόλοιπα εντός δύο ετών. Στο διάστημα αυτό θα έχει ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση πιλότων και προσωπικού υποστήριξης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.