ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ελληνογαλλική άσκηση ανοικτά της Κρήτης με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle»

Ελληνογαλλική άσκηση ανοικτά της Κρήτης με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle»

Κοινή ελληνογαλλική άσκηση θα πραγματοποιηθεί πλησίον της Κρήτης μ τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle».

Με απόφαση του Ε. Μακρόν, το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» θα βρεθεί στις 27 Φεβρουαρίου να πλέει πλησίον της Κρήτης, ενώ ένα σμήνος ελληνικών F-16 Βlock 52 plus θα απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα για να συναντήσει τα γαλλικά Rafale του γαλλικού αεροπλανοφόρου.

Ελληνικά και γαλλικά μαχητικά θα μετάσχουν στο Αιγαίο σε κοινή άσκηση που θα περιλαμβάνει τα πάντα, ακόμα και εικονική προσβολή στόχου επιφανείας.

Την Κυριακή αναμένεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη η γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί, η οποία, να σημειώσω, πήγε και στην Κύπρο και επιβιβάστηκε και στο γαλλικό αεροπλανοφόρο, ενώ προσκάλεσε και τον πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο. Μάλιστα η Γαλλίδα παρακολούθησε και απονηώσεις – προσνηώσεις των Rafale που μετείχαν σε άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ταυτόχρονα, φωτογραφίες από την επίσκεψη, εν πλω, του Γάλλου επικεφαλής της ναυτικής δύναμης Task Force 473, του αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ», στην ελληνική φρεγάτα «Ψαρά», έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική πρεσβεία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «FOCH 2020».

https://twitter.com/FranceenGrece/status/1230797089279483905?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γάλλος διοικητής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά του πλοίου και ξεναγήθηκε στους χώρους του, ενώ απευθυνόμενος προς το πλήρωμα επισήμανε τη σημαντική συνεισφορά της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στην αποστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.