To Iσραήλ πούλησε 150 drones – Τα αγόρασε η Ελλάδα;

To Iσραήλ πούλησε 150 drones – Τα αγόρασε η Ελλάδα;

Η έγκριτη ειδησεογραφική σελίδα, με ειδίκευση στα θέματα άμυνας, Defense News, αποκαλύπτει ότι η ισραηλινή εταιρεία Bluebird Aero Systems έκλεισε συμφωνία με ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατονομάζεται, για την πώληση 150 drones κάθετης απογείωσης έναντι δεκάδων εκατ. ευρώ.

Η ισραηλινή εταιρεία που κατασκευάζει τα WanderB και ThunderB μοντέλα, φέρεται να έκλεισε συμφωνία με χώρα η οποία θα ενσωματώσει τους δύο τύπους των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV’s) σε μονάδες πεζικού, τεθωρακισμένων, πυροβολικού και Ειδικών Δυνάμεων.

Τα 150 UAV’s αναμένεται να αναπτυχθούν για να βελτιώσουν τις δυνατότητες των μονάδων που προσαρμόζονται στις σύγχρονες μεθόδους μάχης, παρέχοντας “προηγμένες και αξιόπιστες δυνατότητες αναγνώρισης και κατάδειξης στόχων.

Τα συστήματα της Bluebird επιχειρούν στις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ από το 2002 και σε άλλες χώρες από το 2006 έχοντας καταγράψει πάνω από 52.000 αποστολές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την κατασκευάστρια εταιρεία το ThunderB ζυγίζει 32 κιλά και έχει εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και μπορεί να φέρει και οπλισμό. To WanderB ζυγίζει 13 κιλά και έχει εμβέλεια 50 χιλιομέτρων.

Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική μνεία για την Ελλάδα και ειδικότερα την Ελληνική Αστυνομία, η οποία επιχειρεί με το SpyLite και το ThunderB από το 2014.

Ο αρθρογράφος δεν γνωρίζει ποια είναι η χώρα που έκλεισε την συμφωνία – μαμούθ αλλά το γεγονός ότι αναφέρεται στην Ελλάδα δημιουργεί υποψίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, πηγές με τις οποίες επικοινωνήσαμε δήλωσαν άγνοια περί προμήθειας των συγκεκριμένων ισραηλινών συστημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.