
Με ξεκάθαρο τρόπο δήλωσε την απόλυτη στήριξη της στην Ελλάδα η Κομισιόν, σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, έπειτα και από την επίσκεψη της ηγεσίας της στον Έβρο.
Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο (Ουρσουλα Φον ντερ Λάιεν, Νταβίντ Σασόλι και Σάρλ Μισέλ) και την υπερπτήση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάνω από τα σύνορα με ελικόπτερο και τις διαβεβαιώσεις για αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, η Κομισιόν ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της τα σχετικά βίντεο.
«Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι μόνο η διαχείριση της Ελλάδας.
Είναι ευθύνη της Ευρώπης στο σύνολό της.
Και θα το διαχειριστούμε με ομαλό τρόπο, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα» ήταν η ανάρτηση που συνόδευε το βίντεο.
Στο βίντεο εμφανίζονται τα πλάνα με την ηγεσία της ΕΕ να φτάνει στον Εβρο όπου τους υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Η παρουσία μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους Ελληνες πολίτες, στους Ευρωπαίους και στη διεθνή κοινότητα: Τα ελληνικά σύνορα, είναι τα σύνορα της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά με λεζάντες στα αγγλικά η Κομισιόν και προσθέτει: «Στηρίζουμε απόλυτα τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και θα κάνουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί για να βοηθήσουμε. Προστατεύοντας τα σύνορα, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, είναι ουσιώδες».
https://twitter.com/EU_Commission/status/1234924351767613441
The situation at our border is not only #Greece’s issue to manage.
It is the responsibility of Europe as a whole.
And we will manage it in an orderly way, with unity, solidarity and determination. pic.twitter.com/FYIwvu6y0W— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) March 3, 2020
Η Κομισιόν ανήρτησε επίσης νωρίτερα, τις δηλώσεις της Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν από τον Εβρο, όπου επαναλαμβάνει πως για την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδος, υπεύθυνη είναι η ΕΕ στο σύνολό της και διαβεβαιώνει πως «θα τα καταφέρουμε με σωστό τρόπο με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».
"Our first priority is making sure that order is maintained at Greece’s external border, which is also Europe’s border." President @vonderleyen pic.twitter.com/qU8tcZ9v0h
— European Commission (@EU_Commission) March 3, 2020
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.