ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ-Ρωσία: Αποφάσισαν να αναβάλουν τις επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της «New START» λόγω κορωνοϊού

ΗΠΑ-Ρωσία: Αποφάσισαν να αναβάλουν τις επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της «New START» λόγω κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε ΗΠΑ και Ρωσία να αναβάλουν τις αμοιβαίες επιθεωρήσεις που είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη Νέα Στρατηγική Μείωση των Όπλων («New START»). Την απόφαση την ανακοίνωσε σήμερα (Κυριακή) ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ελέγχου Όπλων, Ντάριλ Κίμπαλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να σταματήσουν τις επιθεωρήσεις τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαΐου.

Ο Κίμπαλ τόνισε επίσης ότι οι δύο χώρες εξοικονομούν τις ετήσιες ποσοστώσεις ελέγχου, οι οποίες έχουν οριστεί σε 18 για κάθε χώρα.

Η είδηση έρχεται εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες κι ενώ ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως πλησιάζει τους 31.000.

Πολλές χώρες έχουν επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, έχουν απαγορεύσει τις μαζικές συγκεντρώσεις κι έχουν κλείσει τα σύνορα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νέα Συνθήκη START είναι η μόνη εναπομένουσα νομικά δεσμευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων και έχει τεθεί σε ισχύ από το 2011. Η συμφωνία λήγει τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά τα δύο μέρη της συμφωνίας μπορούν να την ανανεώσουν για άλλα 5 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.