
Την ώρα που υπάρχει ο φόβος του κορωνοϊού, αποφάσισαν να μεταφέρουν 163 αλλοδαπούς από την Μυτιλήνη στην ενδοχώρα. Αύριο (Παρασκευή) το πρωί το πλοίο «Νήσος Σάμος», αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά.
Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι στις 6:30 το πρωί, ενώ οι αλλοδαποί αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας με λεωφορεία.
Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, υπογραμμίζει την ανάγκη μεταφοράς αλλοδαπών από τα νησιά. Επιβάλλεται η λήψη σοβαρών μέτρων από την Κυβέρνηση, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι το όλο θέμα, και η μεταφορά άμεσα εκτός νήσων των διαβιούντων στα Κ.Υ.Τ., όπως συνέστησαν προχθές με κοινή δήλωση τους εκατοντάδες Ευρωπαίοι ιατροί και σήμερα ο αρχιτέκτονας της μεταναστευτική συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας Αυστριακός κ.Κνάους, αλλά όπως και η λογική επιτάσσει. Τυχόν «έκρηξη κορωνοϊου» στα Κ.Υ.Τ. θα είναι καταστροφική και θα υπάρχουν ευθύνες., σημειώνει σε δήλωσή του, όπως μεταδίδει το lesvospost.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.