ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΗΠΑ: Πανστρατιά κατασκευής αναπνευστήρων από βιομηχανικούς κολοσσούς μετά από εντολή Τραμπ

ΗΠΑ: Πανστρατιά κατασκευής αναπνευστήρων από βιομηχανικούς κολοσσούς μετά από εντολή Τραμπ

Ειδικό διάταγμα, που αφορά στην παραγωγή αναπνευστήρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Το διάταγμα αφορά στη διευκόλυνση των βιομηχανιών για την κατασκευή αναπνευστήρων.

«Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής, για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν αναπνευστήρες, που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

Οι εταιρείες στις οποίες αφορά το διάταγμα είναι οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές, με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων» δήλωσε ο Τραμπ.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλέστηκε τον νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που έδινε στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες να κατευθύνει την εργασία και το κεφάλαιο προς τις εθνικές αμυντικές ανάγκες.

Με τον νόμο αυτό, έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρείες να μετατοπίσουν την παραγωγή τους και να κατασκευάσουν περισσότερους αναπνευστήρες, καθώς η νέα πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.