
Το αμερικανικό ναυτικό αποδέσμευσε δήλωση την Παρασκευή αναφέροντας ότι ο αμερικανικός 6ος στόλος πραγματοποίησε διμερή άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου με το βρετανικό ναυτικό.
Εκτός των σκαφών στην άσκηση συμμετείχε και αμερικανικό ΑΦΝΣ τύπου Ρ-8 (τα οποία έχει παραγγείλει και το βρετανικό ναυτικό) με την άσκηση να λαμβάνει χώρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.
Στην άσκηση έλαβαν μέρος 4 πλοία, ένα αμερικανικό υποβρύχιο και το ΑΦΝΣ, Από πλευράς ΗΠΑ ήταν τα κλάσης Arleigh Burke-class USS Donald Cook (DDG 75) και USS Porter (DDG 78), και το ταχύ ανεφοδιαστικό USNS Supply (T-AOE 6), ενώ από μέρους της Βρετανίας ήταν η φρεγάτα HMS Kent (F 78).
Η άσκηση ακριβώς λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη του ρωσικού στρατού όταν 10 αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν άλμα από τα 10.000 μέτρα δείχνει ότι το ΝΑΤΟ έλαβε σοβαρά υπόψη τις ικανότητες που αποκτά συνεχώς η Ρωσία σε στρατηγικό επίπεδο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.