
Ενα υπερσύγχρονο ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικό σύστημα (SHORAD) Pantsir S.1 έπεσε στα χέρια των φιλότουρκων δυνάμεων της Τρίπολης, οι οποίοι επιδεικνύουν το λάφυρό τους πανηγυρίζοντας για τη νίκη που πέτυχαν με την κατάληψη της βάσης της αλ-Ουατίγια με τουρκική βοήθεια.
Εκτός από το Pantsir οι δυνάμεις της Τρίπολης κυρίευσαν και ένα τουλάχιστον επιθετικό ελικόπτερο Mil Mi-35, το πρώτο ελικόπτερο του τύπου, το οποίο πέφτει στα χέρια χώρας του ΝΑΤΟ. Σημειώνεται ότι 11 Mil Mi-35 επιχειρούν με την Εθνοφρουρά στην Κύπρο,
Οι απώλειες σε υλικό για τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» είναι σημαντικές, αλλά ίσως η διαρροή κρίσιμων στοιχείων του Pantsir S.1 που θεωρείται σήμερα το κορυφαίο υβριδικό (πυραυλικό αλλά και με πυροβόλα) SHORAD παγκοσμίως, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Ρωσίας.
Το Pantsir S.1 δεν είχε προλάβει καν να τεθεί σε επιχειρησιακή θέση βολής, όταν κτυπήθηκε η πλατφόρμα που το μετέφερε από βλήμα που εκτόξευσε τουρκικό UAV. To όχημα ακινητοποιήθηκε, με ελαφρές ζημιές στο αντιαεροπορικό σύστημα.
Yeah, they seem like they’re enjoying themselves with their newly captured Pantsir-S1. 52/https://t.co/fovItAyxC5 pic.twitter.com/Fjmw6KLOMu
— Rob Lee (@RALee85) May 18, 2020
GNA forces also apparently captured a Mi-35M helicopter. 46/https://t.co/VoFPojOplM pic.twitter.com/ODFlcCDz4i
— Rob Lee (@RALee85) May 18, 2020
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.