ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε όποιον συνεργάζεται με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε όποιον συνεργάζεται με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Σε 60 ημέρες οι ΗΠΑ σταματούν την απαλλαγή κυρώσεων προς τις εταιρείες που συνεργάζονται με το Ιράν όσον αφορά στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Την απόφαση των ΗΠΑ να διακόψουν την απαλλαγή κυρώσεων που σχετίζονται με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, το οποίο είναι περισσότερο γνωστό ως η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιραν, ύστερα από μια περίοδο 60 ημερών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Σήμερα, ανακοινώνω το τέλος της απαλλαγής κυρώσεων που καλύπτουν όλα τα εναπομείναντα πυρηνικά προγράμματα στο Ιράν και ανήκουν στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, όπως τη μετατροπή του αντιδραστήρα Αράκ, την παροχή εμπλουτισμένου ουρανίου για τον Ερευνητικό Αντιδραστήρα της Τεχεράνης και την εξαγωγή των χρησιμοποιημένων καυσίμων ερευνητικών αντιδραστήρων του Ιράν» δήλωσε ο Πομπεό.

«Οι απαλλαγές κυρώσεων που καλύπτουν αυτές τις ενέργειες θα λήξουν ύστερα από μία περίοδο 60 ημερών, ώστε να επιτραπεί σε εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτές τις ενέργειες να διακόψουν τις συνεργασίες τους» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.