Η «θύελλα» Τραμπ ελπίζω «να μην μας πάρει και μας σηκώσει»...

Κοζάνη: «Ήταν μοναχικός και με κάποιες ιδιαιτερότητες» λέει η οικογένεια του 45χρονου δράστη

Κοζάνη: «Ήταν μοναχικός και με κάποιες ιδιαιτερότητες» λέει η οικογένεια του 45χρονου δράστη

Το «γιατί», αυτό θέλουν να μάθουν οι γονείς του 45χρονου δράστη που επιτέθηκε με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Οι συγγενείς του τον επισκέφτηκαν σήμερα ώστε να μάθουν την αιτία για την οποία προέβη σε αυτή την επίθεση.

Ως έναν μοναχικό χαρακτήρα, χωρίς προβλήματα ψυχιατρικής ή ψυχολογικής φύσεως, αλλά και πρώην μέλος του αντιεξουσιαστικού αγώνα, το οποίο παλαιότερα είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία στην Κοζάνη, περιγράφει ο δικηγόρος της οικογένειας, Ζήσης Βρίκος, τον 45χρονο άνδρα.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που την Πέμπτη, 16.07.2020, σκόρπισε τον τρόμο στην ΔΟΥ στην Κοζάνη, όταν τραυμάτισε με τσεκούρι τρία άτομα, τα δυο από τα οποία νοσηλεύονται στην εντατική του νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του δράστη στην Κοζάνη

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος των αδελφών και των γονιών του 45χρονου άνδρα, η πράξη του έχει σκάσει σαν βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας, η οποία αναζητά τους λόγους για τους οποίους ένα από τα μελή της έπραξε με αυτόν τον αδιανόητο τρόπο:

“Ο μοναδικός λόγος που τον επισκέφτηκαν ή προσπάθησαν να τον δουν μέσα στην φυλακή ήταν για να μάθουν το γιατί, τους λόγους που κρύβονται πίσω από την πράξη του αυτή. Δεν πήγαν για να του συμπαρασταθούν, ούτε να τον βοηθήσουν, ήθελαν απλά να μάθουν το γιατί το έκανε. Όχι μόνο απάντηση δεν πήραν, αλλά δεν ήθελε καν να έρθει σε επαφή μαζί τους. Εχθές έγινε αυτό, γι αυτό και σήμερα πήραν την απόφαση να έρθουν στο γραφείο μου και να δηλώσουν ότι τάσσονται κατά της πράξης του παιδιού τους, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης απέναντι τους παθόντες και τους συγγενείς τους. Μια παρηγοριά, μια κουβέντα κατανόησης, την οργή τους και την θλίψη τους για το γεγονός”, τονίζει.

«Μοναχικός, με κάποιες ιδιαιτερότητες…»

Στην συζήτηση που είχε μαζί με την οικογένεια του 45χρονου, ο γνωστός δικηγόρος στην Κοζάνη, κατάλαβε από τις απαντήσεις που έλαβε πως ο δράστης του παραλίγο μακελειού στο ΔΟΥ δεν αντιμετώπιζε ποτέ ψυχιατρικής φύσεως θέματα και ούτε λάμβανε για τους λόγους αυτούς κάποια φαρμακευτική αγωγή.

“Ο 45χρονος σύμφωνα με τα όσα πληροφορήθηκα από την οικογένειά του δεν αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα ψυχιατρικής ή ψυχολογικής φύσεως. Είναι ένας άνθρωπος μοναχικός με κάποιες ιδιαιτερότητες, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία όντας μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήταν άνθρωπος που μάλωνε, που είχε προκαλέσει, που είχε χτυπήσει ή οτιδήποτε, ενώ δείγματα άκρας βιαιοπραγίας ή σαν το χθεσινό δεν είχε δείξει ποτέ” αναφέρει ο Ζήσης Βρίκος και προσθέτει:

“Στην αντίληψη των αδελφών του και των γονέων του δεν είχε πέσει ποτέ πως αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Ακόμα και οι λιγοστοί άνθρωποι που διατηρούσαν κάποια σχέση μαζί του δεν έχουν να πουν κάτι. Ζούσε με την οικογένεια σε μια κατά βάση αρμονική σχέση”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.