Το Ιράν απέδειξε πολλά σε αυτόν τον πόλεμο...

9 Αμερικανοί επιστήμονες δολοφονήθηκαν ή πέθαναν περίεργα ή αγνοούνται & ήταν σε απόρρητα προγράμματα

Κάποιος «καθαρίζει το σπίτι»; - Πολλά ερωτήματα και καμία απάντηση

9 Αμερικανοί επιστήμονες δολοφονήθηκαν ή πέθαναν περίεργα ή αγνοούνται  & ήταν σε απόρρητα προγράμματα

Μετά από ενδελεχή έρευνα στις ΗΠΑ, οι αρχές ανακάλυψαν πως είναι εννέα συνολικά οι επιστήμονες που είτε δολοφονήθηκαν, είτε πέθαναν με περίεργο τρόπο, είτε αγνοούνται και είχαν σημαντική σύνδεση με μεγάλα διαστημικά και επιστημονικά προγράμματα.

Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός αυτός μπορεί και να αυξηθεί εάν εντοπιστούν και άλλες περίεργες υποθέσεις.

Ακόμα ένας θάνατος επιστήμονα με δεσμούς με το αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών που προκαλούν ανησυχία στις ΗΠΑ, εντείνοντας τα ερωτήματα γύρω κάποιο μοτίβο, το οποίο θα πρέπει να ανακαλυφθεί.

Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για «εσωτερική εκκαθάριση του οίκου» ή αλλιώς «tie the loose ends» καθώς το «βαθύ» κράτος των ΗΠΑ δεν επιθυμεί να υπάρχει συγκεκριμένη γνώση σε μεγάλο αριθμό μη ελεγχόμενων ατόμων.

Ο 59χρονος ερευνητής Michael David Hicks, που εργάστηκε για χρόνια στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, πέθανε στις 30 Ιουλίου 2023, χωρίς ωστόσο να δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα η αιτία θανάτου του.

Δεν υπάρχει επίσης καμία καταγραφή για τη διενέργεια νεκροψίας.

Ο Hicks είχε παρουσία στο JPL από το 1998 έως το 2022, με περισσότερες από 80 επιστημονικές δημοσιεύσεις στο ενεργητικό του.

Συμμετείχε σε κρίσιμα προγράμματα που αφορούσαν τη μελέτη κομητών και αστεροειδών, ενώ είχε ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα DART, το οποίο εξετάζει τη δυνατότητα εκτροπής επικίνδυνων αστεροειδών από τη Γη.

Παράλληλα, είχε συμβάλει και στην αποστολή Deep Space 1, που δοκίμασε νέες τεχνολογίες διαστημοπλοίων.

Η υπόθεση του Hicks είναι μία από τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις επιστημόνων με άμεση σχέση και σύνδεση με διαστημικά ή πυρηνικά προγράμματα των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν πεθάνει ή εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό σε κύκλους της εθνικής ασφάλειας.

Ανάμεσά τους, η Monica Reza, η οποία εξαφανίστηκε τον Ιούνιο του 2025, λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο JPL.

Επίσης, ο στενός συνεργάτης του Hicks, Frank Maiwald, πέθανε τον Ιούλιο του 2024 σε ηλικία 61 ετών, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με ελάχιστη δημοσιότητα γύρω από τον θάνατό του.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η δολοφονία του αστροφυσικού Carl Grillmair, ο οποίος πυροβολήθηκε στο σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2026.

Ο Grillmair συνεργαζόταν στενά με τη NASA και είχε συμβάλει σε σημαντικές αποστολές διαστημικών τηλεσκοπίων.

Παράλληλα, ο απόστρατος πτέραρχος της Αεροπορίας William Neil McCasland εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2026, ενώ είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικές με πυρηνικά και προηγμένα τεχνολογικά προγράμματα.

Σε άλλη υπόθεση, ο φυσικός Nuno Loureiro δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2025 στη Μασαχουσέτη, με τις αρχές να αποδίδουν την επίθεση σε προσωπική διαμάχη, αν και δεν λείπουν οι φωνές που συνδέουν το έργο του στη σύντηξη με πιθανό κίνητρο.

Εξαφανίσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις

Ανησυχία προκαλούν και οι εξαφανίσεις δύο εργαζομένων στο Los Alamos National Laboratory: του Anthony Chavez και της Melissa Casias.

Και οι δύο χάθηκαν το 2025 από τα σπίτια τους στο Νέο Μεξικό, αφήνοντας πίσω προσωπικά αντικείμενα, χωρίς κανένα ίχνος.

Την ίδια στιγμή, ο ερευνητής φαρμάκων Jason Thomas βρέθηκε νεκρός σε λίμνη το 2026, μετά από μήνες εξαφάνισης.

Πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του FBI, ο Chris Swecker, εκτίμησε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να αγνοηθούν, υποστηρίζοντας ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες εδώ και δεκαετίες στοχοποιούν Αμερικανούς επιστήμονες με κρίσιμη τεχνογνωσία.

Ανάλογη ανησυχία εξέφρασε και ο βουλευτής Tim Burchett, ο οποίος έκανε λόγο για «πολύ υψηλό αριθμό περιστατικών» και κάλεσε τις αρχές να δώσουν απαντήσεις.

Παρά τις πιέσεις, η NASA και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προχωρήσει σε επίσημες τοποθετήσεις για τις περισσότερες από τις υποθέσεις, αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για το αν πρόκειται για συμπτώσεις ή για ένα πιο ανησυχητικό φαινόμενο που εξελίσσεται στο παρασκήνιο.

Πάντως, όλοι γνωρίζουμε πως επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, ειδικά μετά από εννέα φορές…

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.