Η τροπολογία Κεφαλογιάννη δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Ούτε δίκαιη, ούτε άδικη. Είναι ένας καλός λόγος μετανάστευσης...

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για την τραγωδία στην Κέρκυρα και τον θάνατο του 4 μηνών βρέφους

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για την τραγωδία στην Κέρκυρα και τον θάνατο του 4 μηνών βρέφους

Η νεκροψία που έγινε στο μόλις τεσσάρων μηνών βρέφος, που βρέθηκε νεκρό από τη μητέρα του σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, έριξε «φως» στα αίτια του θανάτου του.

Το βρέφος πέθανε σε ξενοδοχείο του νησιού, την ώρα που κοιμόταν. Ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Γιάνκης Αϊβατίδης, είχε εξ αρχής αποκλειστεί εντελώς τα ενδεχόμενα του πνιγμού και της εγκληματικής ενέργειας, καθώς η 30χρονη Βρετανίδα μητέρα του, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, προσπάθησε να το επαναφέρει στη ζωή.

Όπως διαπίστωσε, από το «σύνδρομο της κούνιας» ή διαφορετικά το «σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου» πέθανε το μωρό στο ξενοδοχείο στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων.

Όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής: «Έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενος εισρόφησης γάλακτος. Πνιγμονή από εισρόφηση δεν υπήρξε, γιατί ακούστηκαν πολλά. Δεν υπάρχει θέμα πνιγμονής, αυτό αποκλείστηκε παντελώς. Κακώσεις στο σώμα του βρέφους που να δείχνουν ότι έγινε κάποια εγκληματική ενέργεια επίσης δεν διαπιστώθηκαν. Τρίτον, έγιναν εργώδης προσπάθειες και από τη μητέρα που τυγχάνει να είναι νοσηλεύτρια όπως πληροφορήθηκα και από τη φίλη και συνάδελφό της, που παραθέριζαν μαζί, αλλά και από έναν γιατρό ο οποίος προσέτρεξε στο σημείο.

Διά αποκλεισμού τελικά και εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων ως αιτία θανάτου θεωρείται το “σύνδρομο της κούνιας”, με άλλα λόγια το “σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου”, το οποίο τίθεται όταν αποκλείονται όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε, όπως επίσης και κάποια ενδογενής παθολογική νόσος ή ανατομική ανωμαλία.

Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου σχετίζεται με την μπρούμυτα θέση ύπνου του μωρού. Σε αυτό καλείται να μας βοηθήσει στο επόμενο διάστημα η μητέρα, καθώς αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να την επισκεφτώ. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν έχει καταθέσει ούτε στην αστυνομία.

Ο θάνατος αυτός συμβαίνει συνήθως σε άρρεν άτομα όπως είναι το βρέφος και σχετίζεται με τη θέση αυτή, όπως και από άλλους παράγονται. Δεν υπάρχει καταδεικτικό νεκροτομικό εύρημα μια υποξυγοναιμία, σίγουρα προηγήθηκε, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει εγκληματική πράξη που το βασικό είναι αυτό. Έγινε πλήρης ακτινογράφηση, όπως και τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό για τον επαναπατρισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.