Μαχητές Ταλιμπάν σκότωσαν τέσσερις αμάχους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις αφγανικές δυνάμεις στην κεντρική επαρχία Παρουάν, στο Αφγανιστάν, εν μέσω των εργασιών των συνεργείων διάσωσης μετά τις ξαφνικές πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 162 ανθρώπους.

Όπως δήλωσε ο επαρχιακός αξιωματούχος στην Μπαγκράμ Αμπντούλ Σουκούρ Κουντούσι: «Μαχητές Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων που διέφευγαν από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες. Οι Ταλιμπάν συγκρούονταν με αφγανικές δυνάμεις και σκότωσαν αμάχους που ήταν σε ένα αυτοκινούμενο τρίτροχο όχημα, κοντά σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, φαίνεται ότι οι ισλαμιστές μαχητές νόμισαν πως οι επιβάτες ήταν Αφγανοί στρατιώτες. Επίσης, ένας Αφγανός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν.

Ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες που κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα της επαρχίας Παρουάν έφθασε τους 162, ενώ τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, τη στιγμή που οι διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια περισσότερων από 1.500 σπιτιών που καταστράφηκαν βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη απομακρύνει περισσότερες από 900 οικογένειες από τμήματα της ορεινής επαρχίας, που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. «Η έρευνα συνεχίζεται καθώς πολλοί άνθρωποι, όπως φοβόμαστε, εξακολουθούν να είναι θαμμένοι κάτω από πέτρες και μπάζα», παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών, Ταμίν Αζίμι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κατάσταση είναι πολύ ζοφερή, η κλίμακα της απώλειας μεγάλη», πρόσθεσε. Δυνάμεις ασφαλείας, αξιωματούχοι και επιζώντες περπατούν με δυσκολία ανάμεσα στις λάσπες, σε αναζήτηση επιζώντων, ενώ η προσπάθεια να καθαριστεί η περιοχή της καταστροφής ξεπέρασε τις 28 ώρες, καθώς εμποδίζεται από αποκλεισμένους και κατεστραμμένους δρόμους.