Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Το FBI «βλέπει» ρωσικό δάκτυλο στις αμερικανικές εκλογές

Το FBI «βλέπει» ρωσικό δάκτυλο στις αμερικανικές εκλογές

Κατά της εκλογής του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου είναι η Ρωσία σύμφωνα με το FBI.

Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ υποστήριξε πως η Μόσχα προσπαθεί να εκτροχιάσει την προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία στη χώρα με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων επιχειρήσεων επηρεασμού συνειδήσεων.

«Η Ρωσία συνεχίζει να αποπειράται να επηρεάσει τις εκλογές μας, κυρίως μέσω αυτού που αποκαλούμε “κακοήθη ξένη επιρροή”. Προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα εχθροπάθειας στις ΗΠΑ και κυρίως για να πλήξει τον Τζο Μπάιντεν, επειδή τον θεωρεί μέρος ενός αντιρωσικού αμερικανικού κατεστημένου», ανέφερε ο Κρίστοφερ Ρέι μιλώντας στην επιτροπή για ζητήματα Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του FBI έρχονται σε αντίθεση με εκείνες του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει να αποκαλεί «ψέμα» και «κατασκευή» το συμπέρασμα των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών περί ρωσικής βοήθειας προς την εκστρατεία του, προκειμένου να επανεκλεγεί.

Όπως πρόσθεσε ο Κρίστοφερ Ρέι, πλην της Ρωσίας και η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στην προεκλογική εκστρατεία, κυρίως μέσω της διασποράς παραπληροφόρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.