ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βαριές απώλειες υφίσταται η Αρμενία: Ανακοίνωσε 51 νεκρούς στρατιώτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μόνο σήμερα

Βαριές απώλειες υφίσταται η Αρμενία: Ανακοίνωσε 51 νεκρούς στρατιώτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μόνο σήμερα

Βαριές απώλειες υφίσταται η Αρμενία στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για έβδομη ημέρα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Αζέροι βοηθούμενοι από Τούρκους και Σύρους ισλαμιστές: 51 νεκροί μόνο σήμερα ήταν οι απώλειες από την μεγάλη αζερική επίθεση, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αρμενικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αυτόνομου θύλακα, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η «τελευταία μάχη για το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει αρχίσει» και πρόσθεσε, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πως πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει στο πλευρό των στρατιωτών του.

Η κατάσταση στο μέτωπο δεν είναι καλή για τους Αρμένιους: Ο θύλακας έχει αποκλειστεί και με δυσκολία φτάνουν ενισχύσεις στις ορεινές περιοχές, ενώ τα αρμενικά μαχητικά αεροσκάφη δεν μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή καθώς τα τουρκικά μαχητικά έχει επιβάλλει μια ιδιότυπη no-fly-zone, ενώ οι Αρμένιοι παραδέχονται ότι έχουν χάσει δύο Su-25 εγγύς υποστήριξης.

Οι Σύροι ισλαμιστές χρησιμοποιούνται σε ειδικές «αποστολές αυτοκτονίας» κι έχουν δεκάδες νεκρούς (χθες είχαν καταμετρηθεί 25 με επίσημους 3 να έχουν επιβεβαιωθεί από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Το μεγάλο πρόβλημα παραμένουν τα τουρκικά UAV τα οποία εκτελούν συνεχώς αποστολές καταστολής της εχθρικής άμυνας ακόμα και σε επίπεδο ελεύθερων σκοπευτών.

Για να μπορέσει να απαντήσει το αρμενικό Επιτελείο ζήτησε από την Ρωσία συστήματα παρεμβολών στα UAV, αλλά το θέμα είναι πόσο προλαβαίνουν να κάνουν τέτοιες κινήσεις.

Η κακή οικονομική κατάσταση της Αρμενίας έχει αποτρέψει τον εξοπλισμό της χώρας.

Το αζερικό πυροβολικό έχοντας εξαιρετικής ακρίβειας συντετεγμένες από τα τουρκικά UAV, καταφέρνουν αποτελεσματικά κτυπήματα κατά των αρμενικών θέσεων.
Ειδικά ο συνδυασμός κατευθυνόμενων ρουκετών πυροβολικού και UAV, όλα τουρκικής κατασκευής, αποδεικνύεται ιδιαίτερα φονικός για τους Αρμένιους.

Σε ένα σημείο μόνο έχουν καταφέρει να αντεπιτεθούν οι αρμενικές δυνάμεις και απέτρεψαν την είσοδο στο Στεπανακέρτ σήμερα το απόγευμα.

Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν οι Αρμένιοι και αν θα διασώσουν τον θύλακα, καθώς η Ρωσία, που ουσιαστικά εγγυάται την ασφάλεια της χώρας, δεν έχει δείξει ακόμα διάθεση εμπλοκής υπέρ του Ερεβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.