ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θα αναχαιτίζουν πάλι με τα «μάτια» οι Έλληνες πιλότοι τα τουρκικά μαχητικά;

Θα αναχαιτίζουν πάλι με τα «μάτια» οι Έλληνες πιλότοι τα τουρκικά μαχητικά;

Θα αναχαιτίζουν πάλι με τα «μάτια» οι Έλληνες πιλότοι τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο;

Η πιθανότητα να επανέλθει σε ισχύ η παλαιότερη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για την «αναχαίτιση» των τουρκικών αεροσκαφών από ασφαλή απόσταση, είναι μεγάλη στο πλαίσιο των «στρατιωτικών μέτρων εμπιστοσύνης» που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ, χωρίς το ΥΠΕΞ ή το ΥΠΕΘΑ να ανακοινώσουν απολύτως τίποτα!

Η συμφωνία αυτή είχε μπει σε ισχύ αμέσως μετά την -πρακτικά- δολοφονία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη το 2006 αφού το αεροσκάφος του συγκρούστηκε στον αέρα με αυτό ενός Τούρκου, ο οποίος ουσιαστικά έπεσε επάνω στον Έλληνα πιλότο.

Τότε η Ελλάδα δεσμεύτηκε και για να μειωθεί η πιθανότητα τέτοιων συμβάντων να «αναχαιτίζει» τους Τούρκους από απόσταση 1,5 με 2 μιλίων, δηλαδή ουσιαστικά να τους συνοδεύει εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου και όλα αυτά για να μην υπάρχουν… εντάσεις.

Τώρα τα δύο από 7 σημεία που έθεσαν οι Τούρκοι στο τραπέζι μιλούν ακριβώς για αυτό:

1. Να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. στο Αιγαίο

7. Να μην υπάρχουν εγκλωβισμοί σε παραμέτρους βολής από τα ραντάρ ελέγχου πυρός των μαχητικών αεροσκαφών και των πολεμικών πλοίων των δύο πλευρών

Εάν η Ελλάδα αποδεχθεί αυτούς του όρους θα είναι χειρότερα και από την πρώτη συμφωνία. Αυτό γιατί τότε υπήρχε η χρήση ραντάρ. Τώρα οι Τούρκοι δεν θέλουν ούτε αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απλά απαιτούν να πετούν εντός του ΕΕΧ χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.