
Το βράδυ του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, και παρά την «κρυάδα» από την επιβολή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 00.30, λίγες ώρες πριν και σε ορισμένα μαγαζιά του κέντρου, οι ταμπέλες αναβόσβηναν με την ένδειξη «Ελάτε να κολλήσετε».
Κράχτης η παρουσία ημίγυμνων καλλονών που χόρευαν αισθησιακά πάνω στην μπάρα και σε υπερυψωμένα σημεία, με το σκηνικό να θυμίζει κάτι από το σενάριο της ταινίας τρόμου «From Dusk till Dawn», όπου οι πρωταγωνιστές μπαίνουν ανυποψίαστοι σε ένα μπαρ, δίχως να γνωρίζουν τι πρόκειται να τους ξημερώσει. 
Κάπως έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, όπως συνέβη άλλωστε και στο κλαμπ στο Γκάζι, οι πελάτες μπαίνουν μέσα, συνωστίζονται και οι πιθανότητες να έχουν κολλήσει αγγίζουν το 50%.

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης που έχουν «ματώσει» οικονομικά για να τηρήσουν τα μέτρα με γνώμονα την δημόσια υγεία, βλέπουν απείθαρχους ανταγωνιστές τους «να παίρνουν όλο το χαρτί» μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες, από τις 8 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.
Προκλητικοί, δε, έφτασαν σε σημείο να βάλουν νταλίκα μπροστά από την είσοδο μαγαζιού (συνέβη στην Κυψέλη), για να μην είναι ορατό ποιος βγαίνει και μπαίνει, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους πελάτες μέσω video wall να μην ανεβάζουν εικόνες στα σόσιαλ μίντια που θα μπορούσαν να τους εκθέσουν λόγω του συνωστισμού. 
Ιδιοκτήτης μπαρ στα Εξάρχεια σφράγισε με δική του πρωτοβουλία την είσοδο του μπαρ του στη 1 τα ξημερώματα, εμποδίζοντας όσους ήθελαν να εξέλθουν, λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα για να αποχωρήσουν, με το «έτσι θέλω», προκειμένου να χτυπήσει στην ταμειακή του μερικά ποτά παραπάνω. 
Σε μπαρ στο Καλλιμάρμαρο, το οποίο βρίσκεται επί του δρόμου, η πυκνή διακοσμητική βλάστηση δύσκολα κρύβει τον συνωστισμό που επικρατεί στο εσωτερικό του μαγαζιού και γύρω από τη μπάρα, όπου ο ένας διασκεδάζει κυριολεκτικά πάνω στον άλλον. Τελευταία εικόνα: η πηγμένη από Ι.Χ. λεωφόρος Κηφισίας χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα να πηγαίνουν σημειωτόν καλύπτοντας την απόσταση Αμπελόκηποι-Μαρούσι σε 40 λεπτά, στην προσπάθεια των Αθηναίων να γυρίσουν έγκαιρα στο σπίτι…
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.