ΕΑΑΣ: «Να παρελάσουν μέσα μας αγήματα από τις μνήμες των αθάνατων ηρώων μας»

ΕΑΑΣ: «Να παρελάσουν μέσα μας αγήματα από τις μνήμες των αθάνατων ηρώων μας»

Δελτίο τύπου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.).

«Το ΔΣ και τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. σ’ αυτή τη δύσκολη για το έθνος και το λαό συγκυρία, και έχοντας υπ’ όψιν την κυβερνητική απόφαση για την ακύρωση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων, προτείνει σε όλες και όλους να τιμήσουν το Έπος του ’40 ακολουθώντας το παράδειγμα εκείνων που το δημιούργησαν.
Να παρελάσουν μέσα μας αγήματα από τις μνήμες των αθάνατων ηρώων μας και να συναισθανθούμε την Αξία και το Μεγαλείο της Ιστορικής επετείου.
Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδoς είπε το μεγάλο ΟΧΙ στην ατιμία που του ζήτησαν οι Ιταλοί. Ο λαός εκφράστηκε από το ΟΧΙ και το έκανε σημαία, δύναμη και άκαμπτη θέληση για νίκη.
Οι Έλληνες οπλίτες και αξιωματικοί πήραν τη δύναμη του λαού και με τη θέληση του Θεού γονάτισαν την αλαζονική αυτοκρατορία του κακού, που συμβόλιζε ο Άξονας.
Νικήσαμε όταν όλοι υπέθεταν πως θα παραδιδόμασταν. Ό,τι κάναμε τότε το μπορούμε και τώρα. Έχουμε την ίδια πατρίδα με τους προγόνους μας, τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά.
Ενωμένοι είμαστε ανίκητοι.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, Πρόεδρος
Σχης (ΑΣ) ε.α. Χρήστος Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.