Ξαναχτύπησε ο Α.Τσίπρας-«δεν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα». Πάρτι κάνουν στο Μαξίμου...

Γερμανικό ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Την καλούμε να απέχει από τις μονομερείς ενέργειες»

Γερμανικό ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Την καλούμε να απέχει από τις μονομερείς ενέργειες»

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μίχαελ Μπούργκερ κάλεσε την Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις προκειμένου να καταστεί εφικτός ο διάλογος για την ανατολική Μεσόγειο.

«Επί της αρχής για την Κύπρο και το μέλλον της, το μέτρο μας είναι τα Ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και σε αυτά μένουμε προσηλωμένοι. Και στην ειρηνευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ γίνεται διαπραγμάτευση για μια δικοινοτική λύση με δύο ζώνες. Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει περαιτέρω στα Ηνωμένα Έθνη αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Μπούργκερ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την παρουσία χθες του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

«Στο πλαίσιο του ρόλου μας ως Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνέχισε ο εκπρόσωπος, «προσπαθούμε για την περεταίρω αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο και εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε κάθε λογική προσπάθεια για αυτόν τον σκοπό. Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι μια λύση για τα διαφιλονικούμενα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διάλογο μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιηθούν τέτοιες συνομιλίες, καλείται ιδιαίτερα η Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.