ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οργή από εκατοντάδες αγρότες στην Δανία για την αναίτια σφαγή εκατομμυρίων βιζόν

Οργή από εκατοντάδες αγρότες στην Δανία για την αναίτια σφαγή εκατομμυρίων  βιζόν

Εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν διαδήλωσαν σήμερα με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Κοπεγχάγης, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη «μάχη» εναντίον μιας μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού, για την οποία όμως κανείς δεν ήταν… σίγουρος

Περισσότερα από 500 τρακτέρ, στα οποία είχαν κρεμάσει σημαίες της Δανίας, διέσχισαν την πρωτεύουσα, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφασή της να θανατωθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιζόν δεν είχε νομική βάση αναφορικά με τα ζώα που δεν είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, προκαλώντας την οργή των εκτροφέων.

«Δεν είναι σωστό ό,τι συνέβη για τους εκτροφείς. Τώρα, ολόκληρος ο τομέας θα πρέπει να κλείσει», είπε στο AFP ο 19χρονος Ντανιέλ, που εργάζεται σε ένα εκτροφείο στην κεντρική Δανία.

«Μέτε, απολυταρχικέ και ξεροκέφαλε τύραννε» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, όπως και συνθήματα για σεβασμό του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη και ο υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε την Τετάρτη. Όμως, το σχέδιο παραμένει για τη θανάτωση όλων των βιζόν για προληπτικούς λόγους, μέσω ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την εκτροφή τους έως τον Ιανουάριο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.