ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ: «Σημειώθηκαν έξι εκρήξεις στην Ασμάρα της Ερυθραίας»

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ: «Σημειώθηκαν έξι εκρήξεις στην Ασμάρα της Ερυθραίας»

Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ασμάρα, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, μολονότι δεν είναι σαφή τα αίτια των εκρήξεων ούτε πού ακριβώς έγιναν.

«Στις 10:13 μ.μ. της 28ης Νοεμβρίου, σημειώθηκαν έξι εκρήξεις στην Ασμάρα», ανέφερε σήμερα στην καταχώρισή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δυνάμεις του Τιγκράι, που πολεμούν εναντίον των στρατιωτών της Αιθιοπίας, είχαν προηγουμένως εξαπολύσει ρουκέτες εναντίον της Ερυθραίας. Στη καταχώριση του αμερικανικού υπουργείου καλούνται οι Αμερικανοί «να γνωρίζουν για την κατάσταση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Περιφέρεια Τιγκράι της Αιθιοπίας».

Το Reuters δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με την κυβέρνηση της Ερυθραίας ούτε με τις δυνάμεις του Τιγκράι για να σχολιάσουν.

Χθες, Σάββατο, ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Άμπι Άχμεντ ανακοίνωσε πως ομοσπονδιακές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Μέκελε, της πρωτεύουσας του Τιγκράι, μέσα σε διάστημα ωρών αφότου εξαπέλυσαν επίθεση εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF), ένα πολιτικό κόμμα που άρχισε μάχη εναντίον της κυβέρνησης στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την Μέκελε. Το TPLF θεωρεί εχθρό την Ερυθραία, η οποία διατηρεί θερμές σχέσεις με τον Άμπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.