
Η κυβέρνηση μπορεί να περιμένει -ακόμα- κυρώσεις που θα «δαγκώνουν» (όπως είχε πει ο Στέλιος Πέτσας) στην Τουρκία, όμως το Βερολίνο φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια.
Οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ Χάικο Μάας είναι χαρακτηριστικές. «Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να σταματήσουν όλες οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία», αναφέρουν τα Γερμανικά ΜΜΕ.
«Στρατηγικά, δεν νομίζω ότι είναι ο σωστό κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του. «Αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί, η Τουρκία είναι εταίρος μας στο ΝΑΤΟ. Είδαμε ήδη η Τουρκία να έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, λόγω της αγοράς των S-400».
Ο Μάας παραδέχθηκε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες δεν έχουν φέρει ακόμη την επιθυμητή πρόοδο που θα ήθελε η Γερμανία. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες να επιβληθούν κυρώσεις σε ιδιώτες και σε τουρκικές εταιρείες που συμμετέχουν σε έρευνες στην Α. Μεσόγειο.
Φυσικά, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει λύση στη σύγκρουση, αλλά δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να απομακρύνουμε μόνιμα έναν εταίρο του ΝΑΤΟ από τη συνεργασία των εξοπλισμών».
Με λίγα λόγια η Τουρκία θα πάρει και τα υποβρύχια και τα εξαρτήματα που της λείπουν για τα τανκ ALTAY! Μην ξεχνάμε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ήταν οι ηγέτες της ΕΕ που αντιτάχθηκαν ανοιχτά στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας!
Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η Γερμανία ηγείται της ομάδας που στηρίζει τον Ερντογάν εντός ΕΕ. Το Βερολίνο θέλει μέσω των διαπραγματεύσεων να ελέγχει Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.