Γερμανία και Βέλγιο κατάσχεσαν 23 τόνους κοκαΐνης που προορίζονταν για την Ολλανδία (φωτο)

Γερμανία και Βέλγιο κατάσχεσαν 23 τόνους κοκαΐνης που προορίζονταν για την Ολλανδία (φωτο)

Οι αρχές της Γερμανίας και του Βελγίου κατάσχεσαν 23 τόνους κοκαΐνης που προορίζονταν για την αγορά της Ολλανδίας.

Οι ποσότητες της κοκαΐνης που κατασχέθηκαν είχαν αξία περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ στον δρόμο, κατά τους υπολογισμούς των ολλανδικών εισαγγελικών αρχών, πράγμα που σημαίνει πως πρόκειται —βάσει αξίας— για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών με προορισμό τη χώρα που έχει γίνει ποτέ.

Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι συνελήφθη χθες 28χρονος Ολλανδός που ανακρίνεται, καθώς ήταν ο αποδέκτης των δύο εμπορευματοκιβωτίων μέσα στα οποία βρέθηκαν οι ποσότητες της κοκαΐνης.

Στο Αμβούργο, εντοπίστηκαν 16,17 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο σε μεταλλικές συσκευασίες με βαφή για τοίχους, σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από την Παραγουάη.

Στην Αμβέρσα, βρέθηκαν 7,2 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με ξυλεία πάνω σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από τον Παναμά.

Η παραγουανή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών ανέφερε αργότερα χθες ότι έκανε τέσσερις ταυτόχρονες εφόδους σε χώρους που φέρονται να συνδέονται με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην Ευρώπη.

«Βρήκαμε στοιχεία, όπως μεταλλικά δοχεία μπογιάς παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν» στην Ευρώπη, ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Φρανσίσκο Αγιάλα, εκπρόσωπος της γραμματείας δίωξης ναρκωτικών (SENAD), κατά τη διάρκεια της μιας από τις εφόδους.

Η Envases Paraguayos, στην οποία ανήκει εργοστάσιο παραγωγής βαφών όπου έγινε μία από τις εφόδους, αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε ανάμιξη. Υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πως έπεσε θύμα συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της ως κάλυψη για να διακινήσουν το φορτίο της κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Παραγουάη έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε διαμετακομιστικό κέντρο λαθρέμπορων κοκαΐνης από χώρες των Άνδεων οι οποίοι διακινούν ποσότητες προς την Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο παραγουανός υπουργός Εσωτερικών Αρνάλντο Γιούσιο έκρινε χθες ότι «αν και τα εμπορευματοκιβώτια αναχώρησαν από τη χώρα μας, το φορτίο (των ναρκωτικών) θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί σε αυτά και σε άλλα λιμάνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.