Σε συνεκπαίδευση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετείχε η φρεγάτα «Ύδρα»

Σε συνεκπαίδευση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετείχε η φρεγάτα «Ύδρα»

Σε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με τις κορβέτες «Abu Dhabi» και «Mezyad» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου, συμμετείχε η φρεγάτα «Ύδρα» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του επανάπλου της φρεγάτας από τον λιμένα του Αμπού Ντάμπι και κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Η ελληνική φρεγάτα είχε καταπλεύσει στο Αμπού Ντάμπι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των διεθνών εκθέσεων αμυντικού υλικού «IDEX & NAVDEX 2021».

Η συνεκπαίδευση περιελάβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό πλαίσιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έρχεται ως επιστέγασμα της παρουσίας του ελληνικού πλοίου στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, της άριστης συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και σε συνέχεια πλήθους κοινών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δραστηριότητες που αποδεικνύουν έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.