Μιανμάρ: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό κατά διαδηλωτών (βίντεο)

Μιανμάρ: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό κατά διαδηλωτών (βίντεο)

Η αστυνομία της Μιανμάρ άνοιξε σήμερα πυρ με σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό για να διαλύσει διαδήλωση που γινόταν στην Ρανγκούν με αίτημα την επάνοδο της δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρισκόταν εκεί.

Εκατοντάδες διαδηλωτές της εθνότητας Μον είχαν συγκεντρωθεί με αφορμή την εθνική εορτή Μον και με αυτούς ενώθηκαν διαδηλωτές κι από άλλες εθνοτικές μειονότητες σε διαμαρτυρία κατά του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ.

Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε διασταύρωση, καταδιώκοντας τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έτρεξαν για να κρυφτούν σε γειτονικά κτίρια.

“Τι κάνει η αστυνομία; Προστατεύει έναν τρελό δικτάτορα”, φώναζαν οι διαδηλωτές.

Αυτοί έφυγαν κατευθυνόμενοι σε πιο στενούς δρόμους με σπίτια και άρχισαν να φτιάχνουν αυτοσχέδια οδοφράγματα με συρματοπλέγματα και τραπέζια για να σταματήσουν την αστυνομία.

Τοπικοί ρεπόρτερ μετέδωσαν απευθείας στο Facebook εικόνες από σκηνές χάους, μεταξύ των οποίων κάποιες στις οποίες έπεφταν πυροβολισμοί.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν χρησιμοποιήθηκαν και αληθινές σφαίρες, καθώς η αστυνομία καταδίωκε τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους από τη διασταύρωση Μιαϊνιγκόν.

Χθες Παρασκευή στο ίδιο σημείο σημειώθηκε αντιπαράθεση που διήρκεσε μια ώρα.

Τρεις δημοσιογράφοι βρίσκονται μεταξύ των ανθρώπων που συνελήφθησαν σήμερα.

Η Μιανμάρ συγκλονίζεται από ένα κύμα φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα με το οποίο ανατράπηκε η εκλεγμένη ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι την 1η Φεβρουαρίου.

“Θα προσπαθήσουμε να βρούμε άλλο τρόπο για να διαμαρτυρηθούμε – βεβαίως και φοβόμαστε την καταστολή”, δήλωσε ένας 23χρονος διαδηλωτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Θέλουμε να αγωνιστούμε μέχρι να νικήσουμε”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.