Αμερικανικό ΥΠΑΜ: «Οι τουρκικοί S-400 μεγαλύτερη απειλή για το ΝΑΤΟ από τους S-300»

Αμερικανικό ΥΠΑΜ: «Οι τουρκικοί S-400 μεγαλύτερη απειλή για το ΝΑΤΟ από τους S-300»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Τόμας Κάμπελ αναφέρθηκε στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τους S-400.

Ο Κάμπελ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι για το NATO «μεγαλύτερη απειλή είναι οι πύραυλοι S-400 της Τουρκίας από τους S-300».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο αξιωματούχος του Πενταγώνου Τόμας Κάμπελ, ήταν κατηγορηματικός στην δήλωσή του για τους ρωσικούς πυραύλους αεροπορικής άμυνας που απέκτησε η Άγκυρα και στη σύγκρισή τους με τους S-300.

Ειδικότερα, η Τουρκία διά στόματος Χουλουσί Ακάρ προωθεί τον τελευταίο καιρό το «αφήγημα» περί «μοντέλου Κρήτης» θέτοντας στο προσκήνιο τους ελληνικούς πυραύλους S-300 που είναι στην Κρήτη, για να δικαιολογήσει την αγορά των S-400.

Ξεκάθαρο το Πεντάγωνο

Ωστόσο ο Τόμας Κάμπελ διευκρίνισε ότι δεν είναι το ίδιο. Η Ρωσία και η οι πύραυλοι S-400 που αγόρασε η Τουρκία από αυτήν, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το NATO, σε σχέση με τους S-300, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως όλες οι προσφορές που έκανε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα για τους αμερικανικούς Patrot απορρίφθηκαν.

Τέλος, ο Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου κάλεσε τη Τουρκία να μην «διατηρήσει» τους ρωσικούς πυραύλους λέγοντας ότι «αυτές οι πωλήσεις παρέχουν εισόδημα και επιρροή στους Ρώσους. Η Τουρκία είναι ένας μακροπρόθεσμος και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό το ζήτημα είναι ασυμβίβαστο με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι του ΝΑΤΟ».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.