Ανεξέλεγκτες τρομοκρατικές ομάδες στο Ελληνικό: Βανδάλισαν μέχρι και γκράφιτι για τους Ήρωες της Επανάστασης του ’21

Ανεξέλεγκτες τρομοκρατικές ομάδες στο Ελληνικό: Βανδάλισαν μέχρι και γκράφιτι για τους Ήρωες της Επανάστασης του ’21

Σε φωλιά ακροαριστερών έχει μετατραπεί το Ελληνικό και η Τερψιθέα Γλυφάδας, καθώς η δράση των διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων είναι πλέον καθημερινή.

Έφτασαν στο σημείο να βανδαλίσουν και γκράφιτι με τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821 γιατί, όπως ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες, τους «ενοχλούσε» ο πατριωτισμός του καλλιτέχνη.

Σε διάφορα ΜΜΕ αναρτήθηκαν φωτογραφίες από ένα γκράφιτι του Άρη Βελουχιώτη, στο οποίο φέρεται να είχε γράψει ο καλλιτέχνης με το όνομα «Εύρυτος» τη λέξη «αδελφή», ενώ ουσιαστικά προέτρεπε τους «αριστεριστές» να αυτοκτονήσουν.

Παρόλα αυτά ο καλλιτέχνης είχε τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα, τονίζοντας πως «αναλαμβάνω την ευθύνη όσων έργων έχω υπογράψει την χαρακτηριστική μου υπογραφή και αναρτήσει στον προσωπικό μου λογαριασμό. Διαχωρίζω την θέση μου από ό,τι άλλο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μακριά από την αισθητική και την φιλοσοφία μου, με ακραίες ή βίαιες και πολιτικές αναφορές».

Ενώ οι «αριστεριστές» πραγματοποίησαν ένα πραγματικό «κυνήγι μαγισσών» για να δουν εάν ο καλλιτέχνης έχει οποιαδήποτε σχέση με τον πατριωτικό χώρο.

Ο δήμαρχος Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, είχε απαντήσει (πριν τους βανδαλισμούς στα γκράφιτι των Ηρώων του ’21) σε όσους κατηγόρησαν τον καλλιτέχνη τονίζοντας πως:

«Έχουν ξεσηκωθεί να φάνε έναν πιτσιρικά, συγκεκριμένος πολιτικός χώρος. Εμείς του δώσαμε και ζωγράφισε τους ήρωες της Επανάστασης κι όχι ναζιστικές και ακροδεξιές απόψεις. Έχει κάνει έργα και σε άλλους Δήμους και δεν έχει μιλήσει ποτέ κανένας. Υπάρχουν χιλιάδες που έχουν στείλει μηνύματα χαράς για αυτό που έγινε, ο κόσμος το έχει απολαύσει αυτό το έργο, και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με τους ακραίους, που αντιδρούν, πρόβλημά τους, δεν μας απασχολεί καθόλου».

«O ίδιος ο Εύρυτος έκανε δήλωση ότι έργα που του χρεώνονται με σβάστικες, νεοναζί κλπ δεν είναι δικά του» συμπληρώνει ο κ. Κωνσταντάτος και προσθέτει: «Γιατί αν ζωγραφίσει τον Άρη Βελιουχιώτη που αυτοκτονεί, απαγορέυεται; Είναι κάποιο εθνικό σύμβολο που δεν πρέπει να το θίξει ένας καλλιτέχνης;»

Παρόλα αυτά κάποιοι αποφάσισαν χθες το βράδυ να βανδαλίσουν τα γκράφιτι, ζωγραφίζοντας μέχρι και μαύρα μάτια στους Ήρωες του ’21, κάτι το οποίο κάνουν ισλαμιστές στις αγιογραφίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.