ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Νέο σκηνικό έντασης «έστησε» η κυβέρνηση: Σόου με ελικόπτερο και drone για την εκκένωση του ΑΠΘ – 40 προσαγωγές

Νέο σκηνικό έντασης «έστησε» η κυβέρνηση: Σόου με ελικόπτερο και drone για την εκκένωση του ΑΠΘ – 40 προσαγωγές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν από τις 6 το πρωί εκκένωση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αν και ήταν γνωστό από χθες το βράδυ ότι θα λήξει η κατάληψη της Πρυτανείας οι δυνάμεις ασφαλείας έστησαν σήμερα ένα νέο σκηνικό έντασης στο ΑΠΘ, καθώς πραγματοποίησαν βίαιη εκκένωση του χώρου.

Πριν ακόμα ξημερώσει αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το πανεπιστήμιο, και έβγαλαν τους φοιτητές από το ίδρυμα προσαγάγοντας περίπου 40 από αυτούς. Ακόμα τόσοι κατάφεραν να φύγουν καταφεύγοντας σε κτίρια γειτονικών σχολών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διαφυγόντων φοιτητών και φοιτητριών, οι πρώτοι που μπήκαν στην πρυτανεία με χρήση φακών ήταν άνδρες της ασφάλειας. Όλος ο χώρος ήταν και παραμένει περικυκλωμένος από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν περίπου120 άτομα από τα οποία κάποια «επελέγησαν» οι προσαχθέντες, ενώ επετράπη στους υπόλοιπους να αποχωρήσουν, αλλά επειδή δεν έφευγαν έγινε χρήση δακρυγόνων για να διαλυθούν.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε να κάνει επίδειξη δύναμης και σόου με ελικόπτερο και drone να πετούν πάνω από το Αριστοτέλειο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια κίνηση εντυπωσιασμού και δύναμης από την κυβέρνηση, καθώς οι φοιτητές είχαν ήδη ανακοινώσει πως θα αποχωρήσουν από την κατάληψη, μετά από τη σημερινή πορεία τους που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Να τονίσουμε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει σχέση το εάν κάποιος είναι υπέρ ή κατά των καταλήψεων, αυτό το οποίο δημιουργεί ερωτήματα είναι το γιατί έγινε σήμερα η συγκεκριμένη επιχείρηση, από τη στιγμή που ήδη οι φοιτητές είχαν ανακοινώσει πως θα φύγουν σε λίγες ώρες. Την ώρα που έχουμε άπειρα περιστατικά τις τελευταίες ημέρες με βία η κυβέρνηση αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, αντί να ρίξει τους τόνους.

Να υπενθυμίσουμε απλά πως ο Κ.Μητσοτάκης στο διάγγελμα του μετά τον τραγικό ξυλοδαρμό του αστυνομικού είχε αναφερθεί σε «διχασμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.