ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σ.Μπαλάσκας: «Επιτρέπεται το σιδερένιο γκλομπ – Το φέρει το 95% των μάχιμων αστυνομικών»

Σ.Μπαλάσκας: «Επιτρέπεται το σιδερένιο γκλομπ – Το φέρει το 95% των μάχιμων αστυνομικών»

Επιτρέπεται να φέρει πάνω του σιδερένιο γκλομπ αστυνομικός, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρο Μπαλάσκα.

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στον εξοπλισμό της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα στο σιδερένιο γκλομπ με το οποίο χτυπήθηκε επανειλημμένα ο νεαρός την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, που προκάλεσε οργή ενώ άνοιξε και την κουβέντα για την αστυνομική βία.

«Απαγορεύεται ότι απαγορεύεται, όσο οξύμωρο και αντιφατικό ακούγεται αυτό που λέω. Ας μου δείξει κάποιος μια ΚΥΑ, μια απαγορευτική διαταγή, μια υπουργική απόφαση, μια λεκτική εντολή ότι δεν πρέπει να φέρουν σιδερένιο γκλομπ οι μάχιμοι αστυνομικοί. Εγώ εκπροσωπώ τους μάχιμους αστυνομικούς. Σήμερα, αυτό το γκλομπ το φέρει το 95% των μάχιμων αστυνομικών», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, έκανε λόγο για έλλειψη χρηματοδότησης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «όλα όσα έχει ο αστυνομικός, το πληρώνει από την τσέπη του».

«Η Υπηρεσία έχει σταματήσει να χορηγεί εξοπλισμό, ούτε ρούχα δίνει ούτε παπούτσια ούτε σχεδόν τίποτα, παρά μόνο ουσιαστικά το όπλο. Ότι βλέπετε να φέρουν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, της ΔΙΑΣ, της ΔΡΑΣΗ, της ΖΗΤΑ, είναι πληρωμένο από τον κάθε αστυνομικό», υποστήριξε ο συνδικαλιστής.

Κάλεσε, δε, το Μέγαρο Μαξίμου «να διαθέσει ένα κονδύλι για να χορηγήσει από ένα γκλομπ που θέλει σε κάθε αστυνομικό», εξηγώντας πως η ράβδος προβλέπεται στον εξοπλισμό του κάθε αστυνομικού, ενώ η συζήτηση έχει ανοίξει για το είδος της.

Τέλος, παραδέχθηκε πάντως υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, καθώς: «είμαστε 54.000 διαφορετικοί άνθρωποι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.