ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λάρισα: Στη φυλακή 67χρονος που έταζε χρήματα σε ανήλικες για ασελγείς πρά­ξεις

Λάρισα: Στη φυλακή 67χρονος που έταζε χρήματα σε ανήλικες για ασελγείς πρά­ξεις

Στη φυλακή για δύο χρόνια, αντί 10 ετών πρωτόδικα, θα οδηγηθεί ένας 67χρονος συνταξιούχος, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικη.

Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος τιμωρείται με μόνο δύο έτη λόγω του νέου Ποι­νικού Κώδικα σύμφωνα με τον οποίο κακουργηματικές πράξεις μετατράπηκαν σε πλημμε­λήματα, ενώ κατηγορίες σε βάρος του έπαυ­σαν αφού δεν κατατέθηκαν μηνύσεις από τις οικογένειες των κοριτσιών, όπως ξεκαθάρισε και η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας της Λάρισας «Ελευθερία».

Ο άνδρας το 2014 «διατηρούσε επα­φές» με ανήλικα κορίτσια «επιδιώκοντας, κυρίως μέσω της προσφοράς μικρών χρηματικών ποσών, αλλά και υποσχέσεων για παροχή άλλων υλι­κών ανταλλαγμάτων, να τελέσει ασελγείς πρά­ξεις, ίσως ακόμη και να έλθει σε συνουσία, με ανήλικα κορίτσια, εκμεταλλευόμενος την απει­ρία και την επιθυμία τους να έχουν δικά τους χρήματα, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Μεταξύ άλλων, την Τετάρτη στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικα­σίας, κατέθεσε και μία 14χρονη, η οποία περιέγραψε τα γεγονότα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος «προσπαθούσε ψυχολογικά να με πείσει να γίνει η ερωτική πράξη» και ότι την είχε αγγίξει σε ακατάλληλο σημείο στο διαμέρισμά του. Μάλιστα, η ανήλικη είχε δεχθεί και ανήθικες προτάσεις του, τις οποίες αρνήθηκε.

Η μητέρα του κοριτσιού περιέγραψε ότι μέσω μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψε τον ρόλο του κατηγορούμενου συνταξιούχου. Ο πατέρας της, από πλευράς του, επέρριψε ευθύνες στην πρώην σύζυγό του και υποστήριξε ότι εκείνη έστησε «πλεκτάνη» εναντίον του, με την εισαγγελέα να τον ρωτάει επίμονα «γιατί σε αυτήν την “πλεκτάνη” εναντίον του η πρώην σύζυγος να εμπλέξει έναν άγνωστο, τον κατηγορούμενο».

Από την άλλη, οι γονείς μίας άλλης ανήλικης κατέθεσαν υπέρ της αθωότητας του κατηγορουμένου λέγοντας πως η κόρη τους «είπε ψέματα» στην αρχική κατάθεσή της γιατί ο 67χρονος «δεν τήρησε την υπόσχεσή του να τη βαφτίσει».

Η εισαγγελέας, ωστόσο, υπογράμμισε πως αυτές οι καταθέσεις «δεν αντέχουν στην κοινή λογική» ενώ με αφορμή αλληλοσυγκρουόμενες κατα­θέσεις των ανήλικων κοριτσιών σημείωσε ότι οι αλλαγές στις καταθέσεις «εξηγούνται».

Συγγενικό πρόσωπο του 67χρονου και συνάδελφός του τον χαρακτήρισαν «καλό οικογενειάρχη» και «εξαίρετο συνάδελφο για τον οποίο δεν ακούστηκε ποτέ το παραμικρό».

Στην απολογία του ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίας, υποστηρίζοντας ότι «πο­τέ κανένα κορίτσι δεν ήρθε σπίτι μου, όλα είναι ψέματα».

Ο κατηγορούμενος για να «αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας», όπως είπε, περιέγραψε το εαυτό του καθώς και «το ενδιαφέρον του για τα κοινά και τη θέλησή του για σπουδές».

​Ωστόσο, παρενέβη ο πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντάς του ότι «δεν έχουν καμία σχέση οι σεξουαλικές προτιμήσεις του ανθρώπου με τις σπουδές του, τόσα χρόνια στα δικαστήρια έχουμε δει ευυ­πόληπτους πολίτες αλλά οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι άλλο πράγμα».

Έτσι, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, κάνοντας εκτενή αναφορά στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τον 67χρονο με ποινή φυλάκισης δύο ετών, αντί της κάθειρξής 10 ετών και του χρηματικού προστίμου των 70.000 ευρώ που του είχε υποβάλει πρωτόδικα το ΜΟΔ Βόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.