ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βανδαλισμοί και καταστροφές στο αστυνομικό τμήμα του Μπρίστολ στην Αγγλία (βίντεο)

Βανδαλισμοί και καταστροφές στο αστυνομικό τμήμα του Μπρίστολ στην Αγγλία (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον του νομοσχεδίου που θα δίνει στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για να περιορίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ξέσπασαν ταραχές στο Μπρίστολ της Αγγλίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της πανδημίας και αγνοώντας την έκκληση της τοπικής αστυνομίας να εκφράσουν την άποψή τους μέσα από διαδικτυακές κινητοποιήσεις

Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στο σημείο είπε ότι είδε κάποιους από τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών, να ανατρέπουν ένα βανάκι, να σκαρφαλώνουν σε ένα αστυνομικό τμήμα και να ζωγραφίζουν γκράφιτι στους τοίχους του.

https://twitter.com/EdwinVcity/status/1373719079299715077

Είδε επίσης τους αστυνομικούς να προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας τα γκλομπ και τις ασπίδες τους. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Η ημέρα που η Δημοκρατία μετατράπηκε σε Δικτατορία» και «Δεν θα μας φιμώσετε τόσο εύκολα».

https://twitter.com/PFEW_Chair/status/1373756968842694666

Η αστυνομία του Έιβον και Σόμερσετ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν στην περιοχή της οδού Μπράιντγουελ, όπου οι ταραχές συνεχίζονταν και αφού έπεσε η νύχτα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών, που όπως λέει εκτόξευαν αντικείμενα και εξύβριζαν τους αστυνομικούς, προειδοποιώντας ότι όσοι διέπραξαν αδικήματα θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

https://twitter.com/PatriotActive66/status/1373696610480312322

Το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και επί του παρόντος εξετάζεται από το κοινοβούλιο θα δίνει στην αστυνομία τη δυνατότητα να επιβάλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια και τον θόρυβο στις διαδηλώσεις στον δρόμο. Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τους ακτιβιστές, ιδίως μετά τη βίαιη διάλυση μιας αγρυπνίας στη μνήμη της Σάρας Έβεραρντ, στις 13 Μαρτίου, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό ενώ επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.