ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εισηγήτρια ΟΗΕ: Δέχθηκε απειλές από υψηλόβαθμο σαουδάραβα αξιωματούχο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τ.Κασόγκι

Εισηγήτρια ΟΗΕ: Δέχθηκε απειλές από υψηλόβαθμο σαουδάραβα αξιωματούχο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τ.Κασόγκι

Η Ανιές Καλαμάρ προχώρησε σε καταγγελίες για απειλές από υψηλόβαθμο σαουδάραβα αξιωματούχο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι από σαουδαραβικό απόσπασμα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η απειλή της Σαουδικής Αραβίας εναντίον μου ήταν ξεδιάντροπη, συνέβη σε υψηλού επιπέδου διπλωματικό πλαίσιο, δημοσιοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε από τον ΟΗΕ», δηλώνει σε tweet η γαλλίδα Εισηγήτρια του ΟΗΕ, ενώ ο σαουδάραβας αξιωματούχος, ο επικεφαλής της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας Αουάντ Αλαουάντ, διέψευσε χθες τις κατηγορίες.

«Οι τακτικές εκφοβισμού δεν θα έπρεπε να είναι πουθενά εφικτές. Δεν έχουν θέση στον ΟΗΕ», λέει η Ανιές Καλαμάρ.

Λίγες ημέρες πριν, η εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε τις πληροφορίες ότι υψηλόβαθμος σαουδάραβας αξιωματούχος απείλησε δύο φορές, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με εκπροσώπους του ΟΗΕ στη Γενεύη τον Ιανουάριο 2020, ότι «θα τακτοποιήσει» την κα. Καλαμάρ , αν τα Ηνωμένα Έθνη δεν φρενάρουν τον ζήλο της.

Χωρίς να κατονομάσει τον σαουδάραβα αξιωματούχο, η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές, συνοπτικές, αυθαίρετες εκτελέσεις, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι το σχόλιο εξελήφθη από τους συναδέλφους τους στη Γενεύη ως «θανατική απειλή».

Ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Γενεύη επιβεβαίωσε ότι «τα στοιχεία του άρθρου της Guardian για τις απειλές κατά της Ανιές Καλαμάρ είναι ακριβή», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αουάντ Αλαουάντ πάντως διαψεύδει. «Αν και δεν θυμάμαι με ακρίβεια τις συζητήσεις, δεν θα ήθελα ποτέ να βλάψω ένα πρόσωπο που έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ή από οποιονδήποτε άλλον», έγραψε στο Twitter «απορρίπτοντας κατηγορηματικά» τις κατηγορίες και «αποκαρδιωμένος» που τα λόγια του «εξελήφθησαν ως απειλή».

Η Ανιές Καλαμάρ δήλωσε ότι οι απειλές που δέχθηκε είναι κάτι που συμβαίνει «δυστυχώς συχνά» στον ΟΗΕ.

«Τα κράτη πρέπει να κατανοήσουν ότι η συμπεριφορά του αλήτη στην Νέα Υόρκη και την Γενεύη δεν είναι περισσότερο αποδεκτή από ό, τι σε άλλες πρωτεύουσες ή στις δικές τους πόλεις. Μία τέτοια απαίτηση είναι ουσιαστικής σημασίας διότι είμαστε αντιμέτωποι με έναν κόσμο αυξημένων εντάσεων που θυμίζουν την εποχή του Ψυχρού Πολέμου», γράφει η Ανιές Καλαμάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν δημόσια τον περασμένο μήνα τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας ως εντολέα της άγριας δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.