ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τραγωδία στην Ερέτρια: Αυτοψία στο σημείο όπου σκοτώθηκαν ακαριαία οι τρεις εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Τραγωδία στην Ερέτρια: Αυτοψία στο σημείο όπου σκοτώθηκαν ακαριαία οι τρεις εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Αυτοψία στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι συνεργείου που συνεργάζονταν με τον ΔΕΔΔΗΕ, έγινε πριν από λίγη ώρα.

Τεχνικοί σύμβουλοι, δικηγόροι των οικογενειών και εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν στο σημείο όπου στις αρχές του μήνα συνέβη το δυστύχημα, και πήραν στοιχεία προκειμένου να συντάξουν τις εκθέσεις τους και τα πορίσματά τους, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στους τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων οι οποίοι θα συντάξουν στη συνέχεια τις δικές τους πραγματογνωμοσύνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δυστύχημα έγινε την 1η Απριλίου λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι στο Γυμνό Ερέτριας, όπου τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ. Οι τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν ενώ ο τέταρτος τραυματίστηκε. Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όχημα της πυροσβεστικής Χαλκίδας. Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα.

Σημειώνεται πως από το τραγικό δυστύχημα στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας νεκροί βρέθηκαν o 43χρονος Γιάννης Καρλατήρας, ο 55χρονος Γιώργος Τόσκας και ο 45χρονος Άλεξ Μπρούκα, ο οποίος ζούσε σε κοντινό χωριό από αυτό που συνέβη η τραγωδία. Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης. Χρειάσθηκε ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης. Η τραγωδία συνέβη όταν, ηλεκτροφόρο καλώδιο κόπηκε και χτύπησε τους τρεις εργάτες με 24.000volt.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το δυστύχημα είχαν συλληφθεί ο εργοδηγός, ο μηχανικός έργου και η επιβλέπουσα, οι οποίοι είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο τους ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.