ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκωτία: Για 2,25 εκατ. δολάρια πωλείται το κτίριο όπου εκπαιδεύονταν κατάσκοποι & δολοφόνοι του Β’ ΠΠ (φώτο)

Σκωτία: Για 2,25 εκατ. δολάρια πωλείται το κτίριο όπου εκπαιδεύονταν κατάσκοποι & δολοφόνοι του Β’ ΠΠ (φώτο)

Έναντι 2,25 εκατομμυρίων λιρών, πωλείται ένα κτήμα 72 στρεμμάτων που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Σκωτίας, το οποίο ήταν πρώην χώρος εκπαίδευσης για τον βρετανικό στρατό.

Η κύρια κατοικία χρονολογείται από το 1864 και είναι το μόνο κτίριο στη Σκωτία από τον Φίλιπ Γουέμπ, γνωστό ως πατέρα του Κινήματος Τεχνών και Χειροτεχνίας. Σχεδιάστηκε ως καταφύγιο κυνηγιού το 1864 και ξαναχτίστηκε το 1930 μετά από πυρκαγιά.

Το 1941, ο βρετανικός στρατός απαίτησε το κτήμα για να εκπαιδεύσει μια ελίτ ομάδα αξιωματικών. Οι μυστικές Επιχειρήσεις Ειδικών Αποστολών (SOE) εκπαιδεύτηκαν εκεί πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με κύριους ρόλους σε κατασκοπεία, αναγνώριση εχθρικών θέσεων, καταδρομές και δολιοφθορές.

Η Υπηρεσία αυτή ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 1940 κατόπιν εισήγησης του τότε πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Υπάρχουν συνολικά 38 υπνοδωμάτια σε όλη την ιδιοκτησία. Η ιδιοκτησία διαθέτει επίσης μεγάλη έκταση γκαζόν που εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα, μια ιδιωτική προβλήτα, πολλά κτίρια και ένα γήπεδο τένις, δασικές εκτάσεις και κήπους, αλλά και μια σκοτεινή ιστορία γεμάτη σκοτάδι και καταστροφές.

Στο κάτω ισόγειο εξακολουθούν να υπάρχουν στοιχεία από πυροβολισμούς στόχου μικρής απόστασης.

Μια προβλήτα σε μια κοντινή λίμνη καταστράφηκε, για παράδειγμα, όταν μερικοί ασκούμενοι χρησιμοποίησαν εκρηκτικά κατά τη διάρκεια μιας άσκησης. Μόλις πριν από λίγα χρόνια κλήθηκε μια ειδική ομάδα για να εξουδετερώσει πέντε βόμβες που δεν είχαν εκραγεί.

Το Arisaig είχε επιλεγεί από τον SOE επειδή είχε σιδηροδρομική γραμμή, ακτογραμμή για να εξασκείται σε αμφίβιες προσγειώσεις, τραχύ έδαφος για ασκήσεις επιβίωσης και, κυρίως, επειδή ήταν απομακρυσμένο.

Ολόκληρη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Arisaig, σφραγίστηκε ως «Ειδική Προστατευόμενη Περιοχή», μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Το δίκτυο σχολών κατάρτισης της SOE θεωρήθηκε τόσο φοβερό που οι Γερμανοί αναφέρονταν σε αυτό ως «Διεθνές Σχολείο Γκάνγκστερ». Και οι απόφοιτοι του Arisaig ήταν εξαιρετικοί όχι μόνο στη γενναιότητα και την ικανότητά τους, αλλά και στη σκληρότητά τους.

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά και όμορφα εξοχικά σπίτια της περιοχής Χάιλαντ που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια στην αγορά… το σπίτι και το κτήμα προσφέρονται ως τόπος αποκλειστικής χρήσης για τα Σαββατοκύριακα / για διακοπές ή για εκδηλώσεις», δήλωσε ο πράκτορας Cameron Ewer του κτηματομεσιτικού γραφείου Savills.

Πράγματι, το κύριο σπίτι, γνωστό ως Arisaig House, λειτούργησε ως ένα boutique ξενοδοχείο μέχρι τις αρχές του 2019 και τα κτίρια έχουν χρησιμοποιηθεί ως βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις διακοπών.

«Φυσικά, αυτή η κομψή και υπέροχη τοποθεσία μπορεί να γίνει επίσης μια εξαιρετική ιδιωτική κατοικία», πρόσθεσε ο Ewer.

Η κύρια κατοικία διαθέτει σουίτες 12 υπνοδωματίων και τέσσερα ξεχωριστά διαμερίσματα. Διαθέτει μια σκαλιστή δρύινη σκάλα, μια αίθουσα μπιλιάρδου και μια σειρά από αρτ ντεκό και αρτ νουβό λεπτομέρειες, όπως γύψο και ξύλο, ταπετσαρία που σχεδιάστηκε από τον Γουίλιαμ Μόρις και μια ιταλική θολωτή οροφή στο σαλόνι. Υπάρχει επίσης ένας περιφραγμένος κήπος και ένας κήπος με τριανταφυλλιές, καθώς και μια ποικιλία από ώριμα δέντρα.

Το ακίνητο πουλήθηκε για τελευταία φορά με λιγότερο από 2 εκατομμύρια λίρες το 2010.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.