Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας, KRI Nenggala-402, που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας, υπάρχει εκτίμηση εκτιμά ότι το υποβρύχιο, το οποίο πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί, βυθίστηκε σε βάθος 600-700 μέτρων.

«Είναι δυνατόν να έχει βυθιστεί. Ενδεχομένως σε βάθος 600-700 μέτρων», δήλωσε ο αξιωματούχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το CNN Indonesia.

Νωρίτερα, πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας ανέφεραν πως παρατηρήθηκαν κηλίδες πετρελαίου στον θαλάσσιο χώρο στον οποίο βρισκόταν το υποβρύχιο.

Επί του παρόντος, μια ομάδα από το Ναυτικό της Ινδονησίας αναζητά ίχνη του υποβρυχίου που μετέφερε 53 μέλη πληρώματος. «Προσευχόμαστε για το πλήρωμα» ανέφερε ο αξιωματούχος του ινδονησιακού πολεμικού ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το KRI Nenggala-402 είναι ένα από τα πέντε υποβρύχια που ανήκουν στο πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας. Αυτό το πλοίο είναι ένα γερμανικό υποβρύχιο ικανό να πραγματοποιήσει έρευνες για τρεις μήνες. Βάσει προδιαγραφών, το πλοίο είναι σε θέση να φτάσει σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.