ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Γκισλέιν Μάξγουελ: Στη φυλακή με «μαυρισμένο μάτι» – Η πρώτη φωτογραφία μετά από τη σύλληψή της (φωτο)

Γκισλέιν Μάξγουελ: Στη φυλακή με «μαυρισμένο μάτι» – Η πρώτη φωτογραφία μετά από τη σύλληψή της (φωτο)

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη φωτογραφία της Γκισλέιν Μάξγουελ μετά από τη σύλληψή της το 2020 για αδικήματα που σχετίζονται με το sex trafficking και την σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

Στην εικόνα που δημοσιεύει η Daily Mail, η 59χρονη πρώην σύντροφος και φίλη του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίζεται με μια μαύρη μελανιά στη περιοχή του αριστερού της ματιού, ενώ το χαρακτηριστικό κοντό της κούρεμα έχει μακρύνει και διακρίνονται λευκές τρίχες στα μαλλιά της.

Σύμφωνα με το Reuters, ο συνήγορος της Βρετανίδας πρώην κοσμικής, Μπόμπι Στέρνχαϊμ, συμπεριέλαβε την επίμαχη φωτογραφία σε μια επιστολή που απέστειλε στην περιφερειακή δικαστή του Μανχάταν Άλισον Νέιθαν, η οποία έχει αναλάβει την επίβλεψη της υπόθεσης της Μάξγουελ.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι δεσμοφύλακες στο κρατητήριο του Μπρούκλιν όπου βρίσκεται η 59χρονη τη ρώτησαν το βράδυ της Παρασκευής για τη μελανιά στο μάτι της και απείλησαν να την μεταφέρουν σε διαφορετικό χώρο κράτησης αν δεν τους αποκάλυπτε πώς προέκυψε.

Ο Στέρνχαϊμ αναφέρει ότι η πελάτισσά του, η οποία πιστεύεται ότι βοηθούσε τον Τζέφρι Έπσταϊν να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια, δεν γνωρίζει πώς απέκτησε το «μαυρισμένο μάτι». Ωστόσο εικάζει ότι η μελανιά μπορεί να προκλήθηκε από την κάλτσα ή την πετσέτα που βάζει στα μάτια της, προκειμένου να τα προφυλάξει από τους φακούς των δεσμοφυλάκων της, οι οποίοι τσεκάρουν το κελί της κάθε 15 λεπτά για να βεβαιωθούν ότι αναπνέει και δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Το πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με αξιωματούχους τους φυλακής και με το γραφείο του Εισαγγελέα στο Μανχάταν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο της επιστολής του δικηγόρου της Μάξγουελ. Ούτε όμως και ο Στέρνχαϊμ έχει απαντήσει σε ανάλογο αίτημα του πρακτορείου, ενώ στην επιστολή του δεν αναφέρει ποιος τράβηξε τη φωτογραφία.

Το βράδυ της Πέμπτης, η δικαστής Νέιθαν έδωσε εντολή στις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθεί αν όντως εργαζόμενοι στη φυλακή υποβάλλουν την Μάξγουελ σε «επιτήρηση με φακό», για ποιο λόγο μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο και εάν μπορεί να της δοθεί κάποιο κατάλληλο κάλυμμα για τα μάτια.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις συνθήκες κράτησής της, εξηγώντας ότι εμποδίζουν την προετοιμασία της για τη δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η Μάξγουελ έχει δηλώσει αθώα στις κατηγορίες για sex trafficking και αρνείται ότι «παρείχε» τέσσερα έφηβα κορίτσια στον Έπσταϊν για να τα κακοποιήσει. Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του τον Αύγουστο το 2019, όπου περίμενε να δικαστεί για σωματεμπορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.