Επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του ο Μ.Νετανιάχου: «Θα εντείνουμε περαιτέρω τη δύναμη των επιθέσεων μας»

Επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του ο Μ.Νετανιάχου: «Θα εντείνουμε περαιτέρω τη δύναμη των επιθέσεων μας»

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή μυρίζει μπαρούτι με το Ισραήλ να κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά της Χαμάς, όπως προειδοποίησε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το μήνυμα αυτό ήρθε μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών γυναικών από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο αυτού του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος.

«Από χθες (Δευτέρα), ο στρατός έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στη Γάζα (…) Και θα εντείνουμε περαιτέρω τη δύναμη των επιθέσεων μας», δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του, προσθέτοντας ότι η Χαμάς «θα δεχτεί ένα τέτοιο χτύπημα που δεν το περιμένει».

Ο ίδιος έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τον θάνατο των δύο Ισραηλινών γυναικών, στη νότια πόλη Ασκελόν, από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Θρηνούμε τον θάνατο των δύο Ισραηλινών γυναικών και σας ζητώ να τηρείτε τις οδηγίες ασφαλείας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του στο τέλος συνεδρίασης για την ασφάλεια στο νότιο Ισραήλ.

Η Χαμάς δήλωσε ότι εκτόξευσε 137 ρουκέτες μέσα σε διάστημα «πέντε λεπτών» σήμερα το απόγευμα στην Ασκελόν και τη γειτονική πόλη Ασντόντ, με ταυτόχρονα πλήγματα ώστε να μπλοκάρει την πυραυλική ασπίδα του Ισραήλ «Σιδηρούς Θόλος».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Στρατός αύξησε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων που φέρεται να ανήκουν στη Χαμάς και στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες το βράδυ, ανάμεσά τους παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του τοπικού υπουργείου Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εξοντώσαμε τους διοικητές, πλήξαμε πολλούς σημαντικούς στόχους και αποφασίσαμε να επιτεθούμε σκληρότερα και να αυξήσουμε τον ρυθμό των επιθέσεων», δήλωσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα καλεί σε αποκλιμάκωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.