Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες σε Αττική και Κορινθία – Επιχειρούν εθελοντές και στρατιώτες – Πύρινος κλοιός στα Μέγαρα

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες σε Αττική και Κορινθία – Επιχειρούν εθελοντές και στρατιώτες – Πύρινος κλοιός στα Μέγαρα

Εκτός ελέγχου παραμένει το πύρινο μέτωπο σε Αττική και Κορινθία εδώ και περίπου ένα 24ωρο, ενώ ακόμη μία άκρως απαιτητική νύχτα βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω των κυβερνητικών λαθών έχοντας επεκταθεί και σε περιοχές των Μεγάρων.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 8 η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε νέα ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, συστήνοντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι αποκαρδιωτική με καπνό να έχει σκεπάσει τα πάντα και τις φλόγες να έχουν «τυλίξει» μεγάλες εκτάσεις, ενώ παραμένει απορίας άξιο πως αφέθηκε μια πυρκαγιά με άνεμο 6 μποφόρ να διανύσει τέτοια απόσταση και να έχει βρεθεί να έχει κάψει ακόμα και βάρκες.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με στόχο τον έλεγχο και στη συνέχεια την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς. Ειδικότερα, στο σημείο το βράδυ της Πέμπτης επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 82 οχήματα, 10 τμήματα πεζοπόρων, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές του Ελληνικού Στρατού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως 8 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι με τα εναέρια μέσα να έχουν αποχωρήσει και να αναμένεται να «ριχτούν» ξανά στη μάχη με το πρώτο φως της ημέρας, το έργο των πυροσβεστών είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.