ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτιά στην Κορινθία: Συνεχίζει να κατακαίει σε πολλές διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στην Κορινθία: Συνεχίζει να κατακαίει σε πολλές διάσπαρτες εστίες

Για ακόμη μία ημέρα συνεχίζει να κατακαίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στην Κορινθία.

Μέχρι στιγμής έχει καταστρέψει μια έκταση που ξεπερνά τα 55.000 στρέμματα δάσους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις από προσπαθούν να κατασβήσουν διάσπαρτες εστίες.

Κύριος στόχος σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ είναι η καταστροφική πυρκαγιά να μπορέσει να οριοθετηθεί ολικώς πλέον μέσα στη μέρα. Την ίδια στιγμή, το φως της ημέρας επιτρέπει σε καναντέρ και ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού από αέρος ενισχύοντας έτσι σημαντικά τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σήμερα αναμένονται αναζωπυρώσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη και στο πλαίσιο αυτό οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή.

«Συνεχώς βελτιώνεται η εικόνα της πυρκαγιάς. Αναμένουμε ότι και αύριο [σ.σ. εννοώντας το Σάββατο] θα υπάρχουν αναζωπυρώσεις της σε διάφορα σημεία της μεγάλης έκτασής της» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αποκαρδιωτική καταστροφή

Σύμφωνα με τα δεδομένα του meteo.gr η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία καίγοντας συνολική έκταση που ξεπερνά τα 55.000 στρέμματα έως την Παρασκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εικόνες που έχει αφήσει πίσω της η πυρκαγιά είναι αποκαρδιωτικές. Το MegaraTv επιχείρησε να αποτυπώσει το μέγεθος της καταστροφής σε ένα βίντεο από ψηλά που συγκλονίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.