ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του ΕΚΠΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του ΕΚΠΑ

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον σε βάρος του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητριών που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας ο εν λόγω διδάσκων φέρεται να επιδίωκε να έχει στενή επαφή με τις φοιτήτριες του, να τις παρενοχλούσε στους διαδρόμους, να τους ζητούσε να φωτογραφηθούν γυμνές, να τους ζητούσε ανταλλάγματα για να περάσουν το μάθημα.

Πλέον μετά την παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί, θα διερευνηθεί η βασιμότητα αυτών των καταγγελιών και εάν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

Η περίπτωση του καθηγητή, (μέλος ΕΔΙΠ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος, σύμφωνα με τους φοιτητές, με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτικό bullying κι εκφοβισμό, έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση. Αυτό συμβαίνει κατ’ αρχάς λόγω της έντονης κινητοποίησης των φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος ΕΜΜΕ (όπου δίδασκε μέχρι πρότινος ο καθηγητής), αλλά και εξ αιτίας της δυναμικής τους οργάνωσης στη συλλογή των καταγγελιών αλλά και της μεγάλης δημοσιότητας που έχουν δώσει στο θέμα. Σημειώνεται ότι οι φοιτητές κάνουν λόγο για περιστατικά που πηγαίνουν σε βάθος δεκαετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.