Αντιαεροπορικά με... αυτιά και ακουστικά!

Νιγηρία: Νεκρά τρία παιδιά μετά από απαγωγή δεκάδων μαθητών από σχολείο

Νιγηρία: Νεκρά τρία παιδιά μετά από απαγωγή δεκάδων μαθητών από σχολείο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Τρία παιδιά βρέθηκαν νεκρά έπειτα την απαγωγή 94 μαθητών και οκτώ εκπαιδευτικών στη βορειοδυτική Νιγηρία την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε χθες ο διευθυντής του σχολικού ιδρύματος.

Ο στρατός σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει διασώσει τρεις δασκάλους και οκτώ μαθητές, σκοτώνοντας έναν από τους απαγωγείς.

Δύο κορίτσια και ένα αγόρι βρέθηκαν νεκρά, δύο με τραύματα από πυροβολισμούς στα πόδια τους, δήλωσε ο Μουσταφά Γιουσούφ, διευθυντής του ομοσπονδιακού δημόσιου γυμνασίου στην απομονωμένη πόλη Μπίρνιν Γιαούρι στην Πολιτεία Κέμπι της βορειοδυτικής Νιγηρίας. Πρόσθεσε πως οι απαγωγείς χρησιμοποιούν τις τηλεφωνικές συσκευές των μαθητών για να καλέσουν γονείς ζητώντας λύτρα 60 εκατομμυρίων νάιρα (146.341 δολάρια).

Η μαζική απαγωγή της Πέμπτης ήταν η τρίτη σε σχολεία της βορειοδυτικής Νιγηρίας σε ισάριθμες εβδομάδες. Ένοπλοι έχουν αρπάξει σχεδόν 900 μαθητές και φοιτητές μέσα από τα σχολεία τους στην περιοχή από τον Δεκέμβριο για να αποσπάσουν λύτρα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.