ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ρωσική «αρκούδα» βρυχάται από Κρήτη μέχρι Χαβάη: Με τον «εξωτικό» πύραυλο Kinzhal «πατάει» την τουρκολιβυκή «ΑΟΖ»

Η ρωσική «αρκούδα» βρυχάται από Κρήτη μέχρι Χαβάη: Με τον «εξωτικό» πύραυλο Kinzhal «πατάει» την τουρκολιβυκή «ΑΟΖ»

H Ρωσία αλλάζει ή καλύτερα προσαρμόζει την στρατηγική ανάπτυξη των δυνάμεων της απέναντι στο ΝΑΤΟ, αλλά και απέναντι στην Τουρκία, με την οποία φαίνεται ότι ο μήνας του μέλιτος έχει παρέλθει και εφεξής οι σχέσεις δεν θα είναι τόσο «ανέφελες» όσο ήταν μέχρι την πώληση στην Ουκρανία των 4 κορβετών κλάσης ΑDA και των UAV Bayractar TB2.

Αλλά και στην «άνευ όρων« τουρκικής υποστήριξης της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας που κατέπλευσε στην Μαύρη Θάλασσα για να προκαλέσει την ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία.

To σημαντικό είναι ότι η Ρωσία πλέον αναπτύσσει τα νέα όπλα που ανέπτυξε μετά από μία δεκαετία εξοπλιστικής φρενίτιδας, ενώ πλέον αποδίδει «τα ίσα»: Πρόκληση στην Κριμαία από τους Βρετανούς με το αντιτορπιλικό HMS Defender, εμφάνιση στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης από δύο Ομάδες Μάχης του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού!

Τουρκική πρόκληση στην Ουκρανία με πωλήσεις όπλων; Απόρριψη στην πράξη του τουρκολιβυκού συμφώνου για ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών με υποβολή αίτησης αδείας για την διεξαγωγή της άσκησης νότια της Κρήτης, επί της δήθεν τουρκολιβυκής ΑΟΖ, στην… Αθήνα!

Και όχι μόνο αυτό: Μεταφορά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ελληνική δυνητική ΑΟΖ, προηγμένων όπλων από τα ρωσικά μαχητικά MiG-31Κ που πλέον έχουν έδρα την Συρία, αλλάζοντας το status qvo των απειλών για την Τουρκία και όλο το ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο.

Από 1 έως 7 Ιουλίου λοιπόν η Ρωσία για μία ολόκληρη εβδομάδα θα διεξάγει αεροναυτικές ασκήσεις σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά όμως στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Μιλάμε για την περιοχή που επιβουλεύεται την Τουρκία μέσω της σύναψης του παράνομου μνημονίου με την προηγούμενη κυβέρνηση της Λιβύης.

Ο μοναδικός μη ανασχέσιμος αεροεκτοξευόμενος πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal των 10 Mach, προορισμένος να καταστρέφει κύριες μονάδες επιφανείας του αμερικανικού, γαλλικού και βρετανικού Ναυτικού και βέβαια, οποιουδήπουτε άλλου κράτους, όπως η Τουρκία, «ενοχλήσουν» την ρωσική κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο!

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν το βλήμα Kh-47M2 Kinzhal μπορεί να επιτύχει ταχύτητα 10 Mach, μπορεί να ελίσσεται κατά την τελική φάση της πτήσης του, αποφεύγοντας τα αντιπυραυλικά πυρά

Ο KH-47M2 Kinzhal έχει εμβέλεια 2.000 χλμ., και βασίζεται στον πύραυλο 9M723-1F ο οποίος αποτελεί έκδοση του πυραύλου 9M723-1 που χρησιμοποιείται από το βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα 9K720 Iskander-M.

Την ίδια στιγμή που η Ρωσία αναπτύσσει με την άδεια της Ελλάδας μαχητικά MiG-31K, επί της τουρκολιβυκής δήθεν ΑΟΖ, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr στις 21 Ιουνίου το ρωσικό Ναυτικό έφτασε «μια ανάσα» από τις ακτές της Χαβάης σε άσκηση καταβύθισης αμερικανικού αεροπλανοφόρου!

Οι ναυτικές Μοίρες του Ειρηνικού αναπτύχθηκαν από τον Μάιο. Υπήρχαν δύο Μοίρες, στην πρώτη ανήκε το καταδρομικό “Varyag” και η φρεγάτα “Marshal Shaposhnikov”, ενώ στην δεύτερη οι κορβέτες κλάσης 20380.

Τον Ιούνιο έσπευσαν και άλλα βοηθητικά πλοία και πλοία υποστήριξης. Στην αρχή έγιναν προπαρασκευαστικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενώ οι ρωσικές δυνάμεις “απέκρουσαν” αεροπορική και ανθυποβρυχιακή επίθεση σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης.

Για να αντιμετωπίσει τις δύο Ομάδες Μάχης η αμερικανική Αεροπορία έστειλε τρία stealth μαχητικά F-22 ενώ έστειλε και αντιτορπιλικά στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 154η Πτέρυγα Μάχης απογείωσε αρχικά δύο F-22 Raptor από την Βάση Pearl Harbor-Hickam ενώ ένα τρίτο απογειώθηκε μία ώρα αργότερα.

Στην ευρύτερη περιοχή είχαν αναπτυχθεί τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά απέναντι τους.

Όπως ήδη έγραψε το defencenet.gr: «Η ρωσική ομάδα μάχης χωρίστηκε σε δύο ομάδες και εργάστηκε πάνω σε σενάριο αντιμετώπισης αμερικανικού αεροπλανοφόρου και της συνοδείας του. Η πρώτη ομάδα ήταν το “εχθρικό αεροπλανοφόρο” ενώ η δεύτερη υποχώρησε 300 ν.μ. και αργότερα επιτέθηκε στον “εχθρό”»

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο διέθεσε 3 βομβαρδιστικά Tu-95MS (ναυτικής κρούσης) που έφεραν αντιπλοϊκούς πυραύλους, μαχητικά MiG-31BM, εναέρια τάνκερ Il-78 , στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 με πυραύλους Kh-22.

Συγκεκριμένα στην στρατιωτική κινητοποίηση έλαβαν επίσης μέρος οι φρεγάτες “Admiral Panteleev”, “Marshal Shaposhnikov”, οι κορβέτες “Gromkiy”, “Aldar Tsydenzhapov” και η ναυαρχίδα του Στόλου Ειρηνικού, το καταδρομικό “Varyag”, το πλοίο Διοίκησης Marshal Krylov μαζί με πυρηνοκίνητα υποβρύχια, ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Tu-142 MZ και Il-38 που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Kamenny Ruchey στο Sovetskaya Gavan, ένα εναέριο τάνκερ Il-75, μαχητικά MiG-31BM και τουλάχιστον πέντε ελικόπτερα Ka-27.

Συνολικά 24 αεροσκάφη έλαβαν μέρος στις ασκήσεις.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς το αεροπλανοφόρο εντοπίστηκε και βυθίστηκε μαζί με τα σκάφη συνοδείας του.

Ταυτόχρονα, έλαβαν χώρα επιθέσεις με πυραύλους cruise εναντίον στρατιωτικών υποδομών και εγκαταστάσεων του εχθρού. Οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν από Tu-142M3 που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Kamchatka καλύπτοντας μια απόσταση 10.000 χλμ σε 14 ώρες με ανεφοδιασμό στον αέρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ. Πλησιάζουν τις βάσεις μας στον Βορρά, την Βαλτική και την Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε ο Ναύαρχος ε.α. του Βόρειου Στόλου Vyacheslav Popov.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.