Α.Λουκασένκο: «Μετέχουμε στην επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά με διαφορετικό τρόπο – Κρατάμε τα σύνορα με την Δύση»

Κατηγορεί την Ουκρανία για προκλήσεις στα σύνορα

Α.Λουκασένκο: «Μετέχουμε στην επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά με διαφορετικό τρόπο – Κρατάμε τα σύνορα με την Δύση»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του συμμετέχει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Μόσχα, στην Ουκρανία. 

«Όσο για τη συμμετοχή μας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, συμμετέχουμε σε αυτήν. Δεν το κρύβουμε αυτό το γεγονός. Ωστόσο, δεν σκοτώνουμε κανέναν. Δεν στέλνουμε στρατεύματα εκεί. Δεν παραβιάζουμε υποχρεώσεις», δήλωσε ο Λουκασένκο μετά τη συνεδρίαση των συμβούλων ασφαλείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, πρωταρχικός στόχος του Μινσκ είναι «να αποτρέψει τη διάχυση της σύγκρουσης στη Λευκορωσία». «Ένας άλλος στόχος είναι να αποτραπεί η επίθεση της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας στη Λευκορωσία, υπό το πρόσχημα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Όπως έχω ήδη πει, κανείς δεν θα επιτρέπεται να πυροβολεί πισώπλατα Ρώσους από το έδαφος της Λευκορωσίας», τόνισε ο Λουκασένκο.

Σημείωσε επίσης ότι οι Λευκορώσοι παρείχαν ιατρική βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη, κυρίως τους τραυματισμένους Ρώσους στρατιώτες. «Ναι, θεραπεύουμε ανθρώπους. Παρέχουμε ιατρική περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη. Ναι, τους ταΐζουμε, και όχι μόνο Ρώσους. Ταΐζουμε κυρίως πρόσφυγες, τους φτωχούς ζητιάνους που συνεχίζουν να έρχονται εδώ από την Ουκρανία, 400 με 500 ανθρώπους καθημερινά. Πώς μπορείς να μην τους ταΐζεις και να μην τους φροντίζεις; Έτσι συμμετέχουμε στη στρατιωτική επιχείρηση και δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος», τόνισε ο αρχηγός του κράτους της Λευκορωσίας, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα του δεν προβλέπεται να στείλει στρατεύματα και να εμπλακεί στρατιωτικά στον πόλεμο.

Κατηγορεί την Ουκρανία για προκλήσεις στα σύνορα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα την γείτονα Ουκρανία, ότι στέλνει 15.000 στρατό στην περιοχή των συνόρων για να κατασκευάσει οχυρωματικά έργα και να προβεί σε αναγνωρίσεις, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές «προκλήσεις».

Σε δηλώσεις που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA, ο Λουκασένκο είπε πως η ουκρανική στρατιωτική μονάδα που έφθασε στην μεθόριο απέκλεισε τους δρόμους και εγκαθιστά σημεία ελέγχου και θέσεις βολής.

«Με μια λέξη, όχι μόνο οχυρώθηκε, αλλά έχτισε ένα τείχος. Διεξάγει συνεχώς οπτική, ραδιοηλεκτρονική και ραδιοτεχνική αναγνώριση του εδάφους, των στρατευμάτων και των αντικειμένων μας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

«Συχνά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους παραβιάζουν την γραμμή των κρατικών συνόρων. Και την ίδια στιγμή ανησυχούν και ανησυχούν λέγοντας : ‘Ω, μην αφήσετε τη Λευκορωσία να μπει στον πόλεμο’. Και υπάρχουν συνεχείς προκλήσεις στα σύνορα», είπε .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Λευκορώσου προέδρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.