ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Α.Λουκασένκο: «Ρήγμα Ζαλούσνι-Ζελένσκι – Η Ρωσία θα διαπραγματευτεί με τον ουκρανικό στρατό»

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας μίλησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας

Α.Λουκασένκο: «Ρήγμα Ζαλούσνι-Ζελένσκι – Η Ρωσία θα διαπραγματευτεί με τον ουκρανικό στρατό»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, τόσο στο πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όσο και στο πολιτικό με την αντιπαράθεση μεταξύ ουκρανικής ηγεσίας και στρατού να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να φέρνει το τέλος πιο κοντά.

O Ζελένσκι βρίσκεται σε μία φάση σκληρής αντιπαράθεσης με τον στρατό της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Α.Λουκασένκο σε συνάντηση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στο Μινσκ, αναφέρει το Sputnik

«Υπάρχει μια πολύ σκληρή σύγκρουση – σχεδόν θανάσιμη- σε εξέλιξη μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του στρατού», είπε ο Λουκασένο.

«Η θέση που έχει ο ουκρανικός στρατός είναι κάπως διαφορετική, για να το θέσω ήπια, από τις απόψεις των πολιτικών και του Ζελένσκι, είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος το καταλαβαίνει αυτό πολύ καλά – και μπορεί κανείς να διαπιστώσει την αντίδρασή του από τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ασφάλειά του, πιστεύει ο Λουκασένκο.

Ταυτόχρονα, οι «οι περισσότεροι επαγγελματίες στρατιωτικοί» εκτιμούν ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει.

Ως εκ τούτου, η ρωσική πλευρά θα πρέπει να διαπραγματευτεί πρώτα με τον ουκρανικό στρατό, θεωρεί ο Λουκασένκο.

Το καλοκαίρι του 2022, ο Α.Λουκασένκο μίλησε επίσης για τη σοβαρή σύγκρουση του Ζελένσκι με τον στρατό.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αντιλαμβάνονται ότι «δεν μπορούν να πολεμήσουν άλλο», είπε ο Λουκασένκο.

Το φθινόπωρο του 2023, ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για την αντιπαράθεση μεταξύ του Ζελένσκι και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Β. Ζαλούζνι .

Στις 4 Δεκεμβρίου, αποκαλύφθηκε ότι το γραφείο του Ζελένσκι συζητούσε την πιθανότητα αποπομπής του Ζαλούζνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Financial Times παρατήρησαν στη συνέχεια ότι ο Β.Ζαλούζνι δεν εμφανιζόταν πλέον με τον Ζελένσκι δημόσια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.