ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Α.Βούτσιτς: «Η πώληση Bayraktar στο Κόσοβο θα θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις Σερβίας-Τουρκίας»

«Η Τουρκία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν έχει δικαίωμα να εξοπλίζει κάποιον που δεν δικαιούται να έχει Στρατό»

Α.Βούτσιτς: «Η πώληση Bayraktar στο Κόσοβο θα θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις Σερβίας-Τουρκίας»

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, δήλωσε σήμερα πως η προμήθεια του Κοσόβου με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar-TB2 θα επηρεάσει τις σχέσεις του Βελιγραδίου με τη Άγκυρα.

«Όταν οι Τούρκοι λένε ότι θα δώσουν τα Bayraktar στην Πρίστινα, αυτό για μας δεν είναι ούτε ευχάριστη ούτε καλή είδηση και θα έχει συνέπειες στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εμείς σεβόμαστε το πρόεδρο Ερντογάν αλλά κάτι τέτοιο αναμφισβήτητα θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών», δήλωσε ο Βούτσιτς στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Pink από το Αζερμπαϊτζάν όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι «η Τουρκία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν έχει δικαίωμα να εξοπλίζει κάποιον που δεν δικαιούται να έχει Στρατό, όπως το Κόσοβο» και συμπλήρωσε με νόημα: «Αλλά, όπως βλέπετε, ποιος κόπτεται για το διεθνές δίκαιο;».

Ο Αλεξάντερ Βούτσιτς υπογράμμισε ότι ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας θα αποτελέσει την απάντηση σε κάθε απειλή.

«Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική άμυνά μας με σύγχρονα μέσα, να ενισχύσουμε την πολεμική μας αεροπορία. […] Από τον Μάιο θα μπορούμε πλέον να μιλάμε και για την προμήθεια σημαντικού αριθμού drones καμικάζι και άλλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αν δεν εξοπλιστούμε κατάλληλα, θα μας καταπιούν όπως η γάτα το ποντίκι» ανέφερε στην συνέντευξη του στο Pink ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το θέμα με την προμήθεια των Bayraktar προέκυψε από μία δήλωση του Φίκριμ Ντάμκα, υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης του Κοσόβου και προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Τούρκων στο Κόσοβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντάμκα αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση στην Πρίστινα έθεσε στις προτεραιότητες της την προμήθεια του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Ανέφερε ότι οι επαφές με την Άγκυρα για την αγορά του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.