ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Α.Ζαπουνίδης «Είμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας ενάντια στα απολυταρχικά καθεστώτα που έρχονται από την ανατολή»

Οι AHEPA Kαλαμαριάς τίμησαν την ημέρα μνήμης MEMORIAL DAY

Α.Ζαπουνίδης «Είμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας ενάντια στα απολυταρχικά καθεστώτα που έρχονται από την ανατολή»

Την Τρίτη 31 Μαϊου 2022 η ΑΗΕΡΑ Καλαμαριάς HJ41 «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» η Association of the US ARMY στην Ελλάδα και η AMERICAN LEGION, τίμησαν την ημέρα μνήμης MEMORIAL DAY στα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη στο κενοτάφιο πεσόντων Ελληνοαμερικανών στρατιωτών  του 1ου και του 2ου Π.Π.

Παρόντες στο μνημόσυνο και τη σεμνή τελετή που ακολούθησε ήταν μεταύ άλλων, η Πρόξενος των ΗΠ στη Θεσσαλονίκη Elizabeth Lee, ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ Υποτπέραρχος Ιωάννης Μπιρμπίλης, εκπρόσωποι του Νατοικού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, της Μεραρχίας Υποστηρίξεως, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης Δημ. Σύμβουλος κ. Γωγάκος ο πρ. Περιφερειάρχης κ Ψωμιάδης αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠ που υπηρετούν στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος AUSA HELLENIC CHAPTER Tom Maquire συντόνισε την εκδήλωση και τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς και τη θυσία των στρατιωτών που πολέμησαν στην Ελλάδα, ενώ από την πλευρά της η Πρόξενος των ΗΠ κ. Elizabeth Lee αφού τίμησε με το λόγο της τη θυσία των Ελλήνων μεταναστών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τόνισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με συγκίνηση αναφέρθηκε στους μετανάστες που προκαλεί ο πόλεμος, παιδί μεταναστών που προκάλεσε ο πόλεμος της Κορέας, η κ. Lee κατέθεσε στεφάνι μαζί με τον πρόεδρο της AUSA.

Ο Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Καλαμαριάς κ. Ζαπουνίδης Ανδρέας, μετά τη κατάθεση στεφάνου τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν Ελλάδα και ΗΠ λέγοντας πως η θυσία των Ελληνοαμερικανών αδελφών μας δεν θα ξεχαστεί και πως ποτέ η φιλία των δύο λαών δεν ήταν  καλύτερες.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας ενάντια σε απολυταρχικά καθεστώτα που έρχονται από την ανατολή και μας προκαλούν.  

Δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τον Αξιομακάριστο Στρατηγό Κόρκα, ήρωα του Ιερού Λόχου Βετεράνου του 2ου Π.Π.  που έφυγε πριν δύο μέρες από τη ζωή.

Και στη φετινή Ημέρα Μνήμης των πεσόντων στρατιωτών συμμετείχε η Σύλλογος Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων, με ειδικό όχημα του 2ου ΠΠ και ο συλλέκτης κ. Τσιώμος με αυθεντική στολή στρατιώτη του ίδιου πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.