Ρωσία: Παρουσιάζει άμεσα το νέο μαχητικό αεροσκάφος της! – Τα χαρακτηριστικά του

Ρωσία: Παρουσιάζει άμεσα το νέο μαχητικό αεροσκάφος της! – Τα χαρακτηριστικά του

Στην διεθνή έκθεση αεροσκαφών και αεροναυπηγίας της Μόσχας MAKS-2021, η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη στις 20 Ιουλίου 2021, αναμένεται να αποκαλυφθεί το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κατασκευαστική εταιρεία United Aircraft Corporation στη Ρωσία, που αποτελεί τμήμα του κρατικού ομίλου Rostec.

Οι Ρώσοι, αφού έκαναν την μεγάλη αποκάλυψη, στη συνέχεια δημοσίευσαν ένα βίντεο για να προωθήσουν τα πολυαναμενόμενα αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους, ενώ ακόμα λάνσαραν και ιστοσελίδα, η οποία έχει αντίστροφη μέτρηση, μέχρι την ημέρα που θα λάβει χώρα η μεγάλη έκθεση στη Ρωσία, με τα διεθνή αμυντικά μέσα ενημέρωσης ήδη να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της United Aircraft Corporation: «Η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες του κόσμου που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις απαραίτητες τεχνολογίες για να πραγματοποιεί την πλήρη παραγωγή προηγμένων αεροσκαφών και είναι αναγνωρισμένη ως πρωτοπόρος στη δημιουργία νέων μαχητικών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο προϊόν που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της εταιρείας μας, θα προκαλέσει πραγματικό ενδιαφέρον τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων μας στο εξωτερικό».

Οι Ρώσοι λάνσαραν ιστότοπο αφιερωμένο στο νέο αυτό μαχητικό αεροσκάφος, όπου αν μπει κανείς βλέπει μια αντίστροφη μέτρηση, μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν και θα διεξαχθεί η διεθνής έκθεση MAKS-2021 στη Μόσχα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη του περασμένου Μαΐου, είχαν δει το φως της δημοσιότητας κάποιες αναφορές και πληροφορίες, σχετικά με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα αφορά ένα νέο stealth ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος από την Sukhoi.

Οι «φήμες» για νέο ρωσικό μαχητικό

Στο πλαίσιο αυτό, πηγή της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας είχε δηλώσει στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, πως το νέο αεροσκάφος της Sukhoi θα είναι «ελαφρύ», θα διαθέτει ένα μόνο κινητήρα και θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 18 τόνους, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα πάνω από 2 Mach. Επιπρόσθετα, θα είναι ικανό να πραγματοποιεί τρομερούς ελιγμούς, ενώ θα έχει αναβαθμισμένες ικανότητες απογείωσης και προσγείωσης χάρη σε ένα σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης πρόωσης του κινητήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ δήλωσε σε δημοσιογράφους τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ιδέα ενός προηγμένου ελαφριού και μεσαίου επιπέδου μαχητικού αεροσκάφους, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη ενός προηγμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Επίσης, είχε δηλώσει ότι αυτά τα προγράμματα ανάπτυξης γίνονται με πρωτοβουλία της Sukhoi, δίχως κρατική χρηματοδότηση και υποστήριξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.